Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Ali Hürata, Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) mücadele eden Kütahyaspor için marş besteledi.

Sözleri Şenol Tezcan ve Ali Hürata tarafından yazılan marşın stüdyo çalışmalarını ise Kütahyalı TRT sanatçısı Orhan Ayaz yaptı. Marşın hepsini gönüllülük esasına dayalı olarak yapıldığını belirten Ali Hürata, “İnşallah taraftarlar marşımızı beğenirler. Bu marş ile tribünleri gümbür gümbür coştururlar” diye konuştu.

Ortaya çıkan eser için profesyonel olarak da çalışma yapmak istediklerini ifade eden Ali Hürata, “Kütahyasporumuz maalesef talihsiz bir şekilde geçen sene 3.ligden BAL ligine düştü. Daha sonra göreve gelen Kütahyaspor başkanı Ahmet Tekdemir, Kütahyaspor sevdamızı bildiği için bizleri yönetimde görmek istediğini söyledi. Bende teklifi kabul ettim. Göreve geldiğimize göre Kütahya spora kalıcı bir şeyler bırakmalıyız diye düşündük. Maçlarımız da taraftarımızın hep bir ağızdan söyleyeceği Kütahyaspor Marşı için çalışmalara başladık. Mesamda kayıtlı bir çok eseri bulunan Şenol Bey’den bir eser yazmasını rica ettik, oda bizleri kırmayarak bir güfte hazırladı. Bizlerde bazı yerlerinde değişiklikler yaparak, küçük dokunuşlar yaptık. Mesela Kütahyaspor küme düştüğünde sosyal paylaşım hesabımdan, ’İyi günde kötü günde gönlümüzdesin’ diye paylaşım yapmıştım. Bu sözü marşımıza monte ettik. Kütahyalı TRT sanatçısı Orhan Ayaz beste üzerinde çalışmalarını yaptı. Stüdyo çalışmalarını yaptı. İleride belki daha profesyonel bir şeyler yapılabilir ama bizler bunların hepsini gönüllülük esasına dayalı olarak yaptık. Amatör ruh ve heyecanla yaptığımız çalışmanın ürünü budur. Umarım taraftarlarımız marşımızı beğenir ve hep bir ağızdan söyleyip, tribünleri gümbür gümbür coştururlar. İstanbul’da gittiğimde ses sanatçısı Kıraç ile görüşüp marşımızı onun seslendirmesini de teklif edeceğim. Marşımız hayırlı olsun”diye konuştu.

İşte Kütahyaspor marşı:

Mavi lacivert rengimiz var bizim

Şampiyonluk yolunda sözümüz var bizim

Şanlı Dumlupınar ruhumuz var bizim

Yarın bizim, zafer bizim, Kütahya’m benim

Şanlı Dumlupınar ruhumuz var bizim

Yarın bizim, zafer bizim mavi şimşeğim

Evvel asır altmışaltıda kuruldu

Akarsular pınarlarında yoruldu

Sabrın sonu selamet zafer göründü

Yarın bizim, zafer bizim, Kütahya’m benim

Sabrın sonu selamet zafer göründü

Yarın bizim, zafer bizim mavi şimşeğim

İyi günde kötü günde gönlümüzdesin

Kalk ayağa dimdik doğrul ve sevin

Yarından ümit var bu yürek emin

Zafer bizim yarın bizim Kütahya’m benim

Yarından ümit var bu yürek emin

Zafer bizim yarın bizim mavi şimşeğim. (MS-EFE)