Teknik direktör Mancini'nin, Türk Telekom Arena'da 4-0 kaybedilen Kasımpaşa maçının devre arasında soyunma odasına moral vermek için gelen Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Şükrü Ergün'ü kovmaktan beter etmesi, sarı-kırmızılı yönetimi fazlasıyla kızdırdı.

Son zamanlarda futbolcularla yaşadığı gerginliklerle sıkça eleştirlen Roberto Mancini'nin, futbolcularına taktik verirken küçümser bir yaklaşım gösterdiği, hatta Sivasspor maçının devre arasında "Karakter koymuyorsunuz, karaktersizce mücadele ediyorsunuz" diyerek hakaret ettiği iddia edildi. Bu sözler üzerine bazı yerli oyuncuların, soyunma odasında İtalyan hocaya tepki gösterdikleri öğrenildi.

Tedavi amacıyla Katar'da bulunan Fildişi Sahilli yıldız Didier Drogba üzerinde de yeterince otorite sağlayamadığı ileri sürülen Mancini'nin, bu durumun verdiği moral bozukluğuyla genç oyunculara yönelik olumsuz bir tavır takındığı ifade edildi.

Tereddüt Tazminatta

Galatasaray basın sözcüsü Şükrü Ergün, daha önce katıldığı bir spor programında verdiği demeçte, oyun içerisinde gerginliklerin yaşanabileceğini belirterek, "Mancini ile kendim konuştum. Basın toplantısını tekrar tekrar izledim. Maç içinde aldığı reaksiyon sonrası kendisinin söylemek istediği şu; eğer problem ben isem, benim gitmem sorun çözüyorsa, yarın sabah giderim. Bu, burada benim işim bitti anlamına gelmez. Mancini’nin ayrılmak istediği veya kulübün Mancini ile yollarını ayırmak istediği gibi bir düşüncesi yok." şeklinde konuşmuştu.

Kasımpaşa maçı sonrası takımına 2 gün izin verip Milano'ya giden tecrübeli çalıştırıcının, Galatasaray'daki günlerinin artık sayılı olduğu iddiası güçlendi.

Başkan Ünal Aysal'ın, bu konudaki tek tereddüdünün ise 9 milyon euroluk tazminat olduğu belirtildi.

Kaynak: Beyaz Gündem (Utku Kaya)