Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, Süper Lig’de bu hafta oynayacakları Galatasaray mücadelesi için, “Çok zor bir maç. Galatasaray’daki değişimin de bize avantaj getireceğini düşünmüyorum. Tam tersini düşünüyorum. Bu olaylarda futbolcular kendini göstermek için daha da performansını arttırmaya çalışacak” dedi.

Kulüpler Birliği Vakfı’nın aralık ayı olağan toplantısı sonrası Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bu sezon bekledikleri performansın üstüne çıktıklarını belirten Sepil, “Bizim için devre arasından önceki son maç Galatasaray maçı. İstanbul’a önemli bir deplasmana geliyoruz. Bizim felsefemiz aynı. Göztepe maça kazanmak için çıkar. Onun dışında başka düşüncemiz yok. Çok zor bir maç. Galatasaray’daki değişimin de bize avantaj getireceğini düşünmüyorum. Tam tersini düşünüyorum. Bu olaylarda futbolcular kendini göstermek için daha da performansını arttırmaya çalışacak. Biz de onlara ayak uydurmaya çalışacağız. İki sarı-kırmızılı camia arasında güzel bir maç olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“Başarımızın sırrı teknik kadro, oyuncu grubu ve camia uyumu”

Bu seneki iyi performanslarını sadece oyunculara bağlamadığını söyleyen Sepil, “Biz üç şeyi çok iyi bir araya getirdik. Teknik kadro, oyuncu grubu ve camia uyumu. Bu kadar puan almamızın sebebi taraftarımız. Türkiye’ye örnek taraftarımız var. Takıma olan bağlılığı ile. Bu bir ruh yaptı. Bunu tekrar kazandık ve faydasını görüyoruz. Bu kulüpler için çok önemli” şeklinde konuştu.

“Devre arası yapılan transferler genellikle faydalı olmuyor”

Devre arasında yapılan transferlerin genellikle faydalı olmadığını vurgulayan Sepil, “Bu da bir gerçek. Başarı yakaladığımız için büyük değişim yapmak istemiyoruz. İlle de Avrupa kupalarını kovalayacağız, büyük transferler yapacağız durumunda değiliz. Göztepe çaylak bir takım. Oyuncular açısındaki dengelere çok inanıyoruz ve değiştirmek istemiyoruz. Hocamızın istediği bir iki isim olursa değerlendirebiliriz” açıklamasında bulundu.

“Jahovic’e teklifte bulunduk”

Yıldız golcüleri Adis Jahovic’e gelen bir teklif olmadığını belirten Sepil, “Biz kendisi ile kontratını uzatmak için teklifte bulunduk. Kendisinin önümüzdeki yıllarda Göztepe’de olacağına eminim” dedi.

“Avrupa kupalarına gidersek harika olur”

Süper Lig’de ilk hedeflerine ulaştıklarını aktaran Sepil, “Düşme tehlikesi yaşamamak istiyorduk. Bunu yaşamıyoruz. İkinci hedefimiz de ligde ilk 5’e girip, Avrupa kupası oynamak istiyoruz. Avrupa kupalarına gitmek üzerine planlamalar yapmıyoruz. O bizim dengemizi bozar. Normal hayatımız devam ediyor. Avrupa kupalarına da gidersek harika olacak bizim için” ifadelerini kullandı.