Formula 1’de bir aylık ara öncesi gerçekleşen Macaristan Grand Prix’inde Mercedes AMG Petronas pilotları, yağmurun da yağdığı yarışı ilk dört içinde bitirmeyi başardı.

Dört kez Budapeşte’de birincilik elde eden Hamilton, 17 sıra birden yükselerek üçüncü olurken takım arkadaşı Nico Rosberg de dördüncülüğü elde etti. Hungaroring pistini Riccardione birinci, Alonso ise ikinci tamamladı.

Formula 1 takviminde sezonun onbirinci yarışı olan Macaristan’ın Hungaroring pistinde Mercedes AMG Petronas üçüncü ve dördüncü sırayı almayı bildi. Sıralama turlarında yaşadığı arıza nedeniyle yarışa pitten ve son sıradan başlayan Lewis Hamilton, 17 sıra birden yükselerek üçüncülükle podyuma çıkmayı başardı. Macaristan sonrası 15 puan alan Hamilton, genel sıralamada ikinciliğini korurken toplamda da 191 puana ulaştı.

Hungaroring’e ilk sıradan başlayan Nico Rosberg ise yarışı dördüncü sırada tamamlayarak hanesine 12 puan yazdırdı. Rosberg, toplamda da 202 puanla genel sıralamada ilk sırada bulunuyor.

Mercedes AMG Petronas, takımlar sıralamasında da 393 puanla birinci sırada yer alıyor. Macaristan sonrası Formula 1’de bir aylık ara yaşanacak. F1 sezonunun 12. yarışı olan Belçika Grand Prix’i 24 Ağustos 2014 Pazar günü gerçekleşecek.