Sivasspor tarafından 16'ıncısı düzenlenen Cumhuriyet Kupası’nın 2. maçında Mersin İdmanyurdu, Adana Demirspor’u 5-3 mağlup etti.
Karşılaşmanın 90 dakikasına kadar karşılaşmayı 1-0 geride götüren Mersin İdmanyurdu, bulduğu golle maçı 1-1 bitirirken penaltılar sonrası karşılaşmayı 5-3 yenerek, kupa finalinde Sivasspor’un rakibi oldu.

Cumhuriyet Kupasının 2 maçında Adana Demirspor ile Mersin İdmanyurdu karşılaştı. Maçın ilk yarısında her iki takımda etkili bir oyun sergileyemedi. İki takımında birbirine üstünlük sağlamazken karşılaşmanın 45 dakikasında Adana Demirspor’un sol kanattan kazandığı serbest vuruşu kullanan Timur’un ceza sahasına ortasında kafayı vuran Beykan topu ağlara gönderdi.1-0.Maçın ilk yarısı 1-0 bitti.

İkinci yarıda karşılaşma yine etkisiz bir şekilde ortada geçti. Taki 90. dakikaya kadar. Maç bitti denilirken Mersin İdmanyurdu’nda sahneye çıkan Sinan Kaloğlu, sert vuruşunda topu filelere gönderdi. 1-1. Karşılaşmanın normal süresi 1-1 sona erdi.

Penaltı atışlarını 4-2 önde bitirdi. Mersin İdman yurdu, Futacs, Vederson, Sinan ve Khalili ile fileleri havalandırırken, Adana Demirspor Umut ve Oğuzhan, penaltıları gole çevirirken Hurşit ve Şaban kaçırınca Mersin İdman yurdu karşılaşmayı 5-3 kazanarak finale yükselen 2. takım oldu.

Kupanın açılış maçında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşan Sivasspor normal süresi 3-3 biten maçı penaltılarla 7-5 kazanarak finale yükselmişti.