Fenerbahçeli Michal Kadlec, takımın yeni sezonda giyeceği formaları çok beğendiğini, bu yıl kazanacakları şampiyonlukla dördüncü yıldızı takmak istediklerini söyledi.
    Çek oyuncu, Topuk Yaylası'nda düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Takımın yeni sezonda giyeceği formaları çok beğendiğini de belirten Michal Kadlec, “Gerçekten 3 formayı da çok beğendim. Yeni sezonda inşallah şans getirecekler. Bu forma ile birlikte 4.yıldızı takıp sezonu en iyi şekilde bitirmeye çalışacağız.” açıklamasında bulundu.
    Kendisine görev verildiği takdirde elinden gelenin en iyisini yapacağını da kaydeden başarılı oyuncu, “Kıyaslama yapmak zor ama takımda nerede ihtiyaç varsa orada olmaya çalışıyorum. O yüzden sol bek ya da sol stoper mevkiinde oynamak kolay diyemem, benim nerede oynamam gerektiğine karar veren hocamdır ve bu karara da saygı duyuyorum. Takımıma nerede daha fazla faydalı olabilirsem orada görev alırım ve en iyi şekilde mücadele ederim.” diye konuştu.

    Türkiye Futbol Federasyonu’nun yabancı oyuncu sınırlamasına ilişkin almış olduğu karara da değinen Çek oyuncu, “Şu anda 8 yabancı 18’in içinde yer alacak. Kadroda yer alan 8 oyuncu için güzel. Ama baktığınızda 3-4 yabancı yine kadro dışı kalacak. Bu karar federasyonun aldığı karardır. Bizler de bu karara uyacağız.” dedi.

    Basın mensuplarının kendisinin sezon içinde kadro dışında kalmasına ilişkin sorduğu soruya ise Kadlec, “Bu kadar uzun süre kadro dışı kalmak benim için bir ilkti. Ancak her zaman hazır olmak zorundayız. Bu yaz döneminde de antrenman yaparak hazır olmaya çalıştım.” şeklinde cevap verdi.

    Öte yandan takımın yeni tranfseri Diego hakkında ise övgü dolu sözler kaydeden Michal Kadlec, “Diego iyi ve kaliteli bir oyuncu. Almanya’da çok kez karşı karşıya geldik. Ben Leverkusen forması giyerken, Diego da Werder Bremen’de oynuyordu. Kupa finalinde oynadığımız maçı unutamam. Almanya’da 10 asist ortalamasıyla sezonu bitirdiğini hatırlıyorum. Ben, Diego’nun Fenerbahçe’de de başarılı olacağına inanıyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.