TBF tarafından Garanti Bankası sponsorluğunda bu yıl yedincisi düzenlenen ve Kayseri'den start verilen 12 DABO Anadolu Turu kapsamında Yozgat’a gelen ABD'li Antrenörler Özel Ergin Koleji Salonunda minik basketçilere özel idman verdi.
    ABD'li antrenör Chris Dial tarafından hazırlanan antrenman programlarının uygulandığı Anadolu turunda antrenör Britanny Dial ve Joey Cooper Tate ile TBF Altyapı Faaliyetleri Yetkilisi Serdar Çelik, 12 DABO Eğitim Koordinatörü Ferhat Erdem de görev aldı.
    TBF Altyapı Faaliyetleri Yetkilisi Serdar Çelik, 12 Dev Adam Basketbol okullarının amacı ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Serdar Çelik, Anadolu Turu’nun, 12 DABO faaliyetleri içerisinde Anadolu’ya hizmet götürmek yönünde önemli bir proje olduğuna vurgu yaptı.
12 Dev Adam Yozgat İl Temsilcisi Ferhat Erdem de, 12 Dev Adam Basketbol Okulları projesi kapsamında ABD’de derece alan antrenörlerin Yozgat’a gelerek minik basketbolculara teknikler öğretmesinin önemli olduğunu kaydetti.
    Özel Ergin Kolej Müdürü Oğuz Köker ise, uluslararası bir organizasyonun kolejde yapılmış olmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi. Köker, "Hocalarımız da gördü okulumuz spor salonu standartlarına uygun böyle olması bize büyük avantaj sağlayarak Yozgat’ta olabilecek organizasyonlarda ev sahipliği yapma imkanı sağlıyor. Bundan sonrada bu tür etkinlikler, için salonumuz halkımızın hizmetindedir." diye konuştu.
Özel Ergin Koleji bünyesinde açılan 12 Dev Adam Basketbol Okulu'na devam eden öğrencilere ABD'li basketbol antrenörleri tarafından antrenman yaptırıldı.