Salon: Ankara Arena
Hakemler: Amy Bonner (ABD), Tomas Jasevicius (Litvanya), Babacar Gueye (Senegal)
Türkiye: Begüm 10, Esmeral 2, Işıl Alben 3, Lara Sanders 3, Bahar 6, Tuğba 5, Nevriye 2, Cansu 7, Tuğçe 6, Şaziye 13, Tilbe 7
Mozambik: Ngulela 9, Cossa 7, Dongue 17, Mafanela 4, Gimo 7, Mikato 3, Chambe, Muianga 6, Halar 1
1. Periyot: 18-12 (Türkiye)
Devre: 36-23 (Türkiye)
3. Periyot: 55-38 (Türkiye)

FIBA 2014 Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye B Grubu'ndaki son maçında Mozambik'i 64-54 yendi. Fransa ve Kanada'nın ardından Mozambik'i de yenen A Milli Kadın Basketbol Takımı grubunu lider tamamlayarak çeyrek finale adını yazdırdı.

Her iki takımda alan savunması ile maça başladı. Milli takım özellikle dış şutlarda sayılar üretirken, Mozambik ise içeriden Dongue ile sayılar bularak skorda dengeli oynadı. Kısa ancak hareketli rakibine karşı Begüm ve Tuğba ile sayılar bulan Türkiye ilk periyotu 18-12 önde tamamladı.

İkinci periyotta oyunun kontrolünü eline alan Türkiye, hem savunmada hem de hücumda tüm ribauntları topladı. Oyuna giren tüm oyuncuların katkısıyla sayı farkını açan Türkiye devreyi de 36-23 önde tamamladı.

Türkiye ikinci yarıya Şaziye ile iyi başladı. Hem dışardan hem de pota altından sayılarla farkın kapanmamasını sağlayan Şaziye, milli takımı ateşleyen isim oldu. Üçüncü çeyreği de 55-38 önde tamamlayan ay yıldızlılar son periyotta rahat bir tempoda oynadı. Karşılaşmanın son bölümünde rakibine üstünlüğünü koruyan milliler sahadan 64-54 galip ayrıldı.

A Milli Kadın Basketbol Takımı, çeyrek final maçlarını İstanbul'da oynayacak. Ay yıldızlı ekibin rakibi bu akşam oynanacak maçların ardından belli olacak. Sırbistan ile oynama ihtimalinin ise yüksek olduğu belirtildi.