Medical Park Antalyaspor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarıfinal rövanş maçında attığı gol ve futboluyla takımını finale taşıyan Necati Ateş, kupayı kazanmayı çok istediklerini söyledi.

Eskişehirspor'un tecrübeli golcüsü Necati Ateş, finalde karşılaşacakları Galatasaray ile ilgili de önemli açıklamalar yaparken, "Takımın başında Fatih Terim olsaydı böyle olmazdı." dedi.

Radyospor'un canlı yayın konuğu olan başarılı golcü, kupaya kendilerinin daha çok ihtiyacı olduğunu da belirterek, "Eskişehirspor'un futbolcusuyum. Kupayı kazanıp Eskişehir'e getirmek istiyoruz. Tek amacım bu. Kupayı almak istiyoruz. 40 küsur yıldır kupa özlemi var Eskişehir'de. Biz bu sezon bunu dindirmek istiyoruz. Bu da kupaya olan iştahımızı kabartıyor. Bizim Türkiye kupasına çok daha fazla ihtiyacımız var. Anadolu'da kupa kaldırmak çok daha zor, çok daha anlamlı. Kupayı çok istiyoruz." dedi.

GALATASARAY MÜKEMMELDİ

Tecrübeli oyuncu, 2-2 biten ilk maçın aksine Galatasaray'ın zorlu Bursa deplasmanında bu sezonun en iyi maçını oynadığını da iddia ederk, "Galatasaray, Bursaspor maçında mükemmel oynadı. Başarılması çok zor olan bir geri dönüşe imza attı. Ama tabii ki ligde iyi gitmiyorlar." diye konuştu.

Necati Ateş, 'Fatih Terim kalsaydı, ligde Fenerbahçe'yle fark bu kadar olmazdı' yorumları için ise "Fatih Terim'in Galatasaray'daki büyüklüğünü söylemeye gerek yok. Olsaydı, tabii ki çok farklı olurdu. Ama artık bunlar geçmişte kaldı. Şu an bugün yaşanıyor. Çok yorum yapmamak gerekir." dedi.

BURAK TÜRKİYE'NİN EN İYİLERİNDEN

Necati Ateş, "Burak Yılmaz, Türkiye'nin en iyi golcülerinden. 3-4 yıldır çok iyi bir dönem geçiriyor. Her vurduğun gol olmaz. Bazen iniş çıkışlar olacaktır. Umut için de aynı şey geçerli. Türkiye'de yabancı sayısındaki belirsizlik de çok önemli kılıyor yerli oyuncuları." şeklinde konuştu.