Geçen seneki kötü sezondan sonra takımda büyük bir revizyona giden Gaziantepspor, yeni transfer edilen futbolcuları tanıttı. Hedeflerinin ilk 8 içinde kalıp üst sıralara tırmanmak olduğunu dile getiren takımın yeni teknik direktörü Okan Buruk, "Bizim hedefimiz Avrupa kupalarını kovalamak. İlk 8'in içinde üstleri yakalamak olacak. Çok genç bir takımız ve çok karakterli bir takımız. Oyuncularıma çok güveniyorum." dedi.

Yeni sezon çalışmalarına ara vermeden devam eden Gaziantepspor, çalışmalarını Celal Doğan Tesisleri'nde sürdürüyor. Yeni sezon öncesi transfer edilen 15 futbolcuyu basın mensuplarına tanıtan Gaziantepspor, genç kadrosu ile sezona iddialı girmek istiyor. Taraftarların takıma destek çıkmasını isteyen kırmızı siyahlı ekibin yeni teknik patronu Okan Buruk, şöyle konuştu:

"Beklentilerim daha fazla, taraftarımızın takıma biraz daha sahip çıkması gerekiyor. Hep beraber büyük bir sinerji yakalayıp sezonu iyi bir şekilde götüreceğiz. Gaziantepspor, Gaziantep'in en büyük markasıdır. Bu markaya sahip çıkmak gerekiyor. Teknik ekibimiz, oyuncularımız, yönetimimiz ve taraftarımızla birlikte iyi şeylere imza atacağız ama herkes bizim yanımızda olsun."

Yeni sezonda hedeflerinin büyük olduğunu açıklayan Buruk, "Kimin aşağısı için savaşacağı, kimin yukarısı için savaşacağının belli olmadığı bir lig yaşıyoruz. Küçük puan farkları ile bazen Avrupa'yı kovalıyorsunuz, bazen alt sıralara inme şansınız oluyor. Bizim hedefimiz Avrupa kupalarını kovalamak. İlk 8'in içinde üstleri yakalamak olacak. Çok genç bir takımız ve çok karakterli bir takımız. Oyuncularıma çok güveniyorum. Transfer çalışmalarımız sürüyor, hafta sonuna kadar bir ya da iki transfer yapmaya çalışacağız. Oynadığımız maçlarda eksiklerimizi gördük." diye konuştu.

TAKIMIN YÜZDE 70'İNİ YENİLEDİK

Yeni sezonun hayırlı olmasını dileyen Gaziantepspor Mali As Başkan Bülent Konca da yaptığı açıklamada, "Sakatlıkların olmadığı, tribünlerde barışın hakim olduğu şölen havasında geçen bir sezon olur. Gaziantepspor'umuz bu sezon hak ettiği büyüklüğüne yakışır bir yerde tamamlar." ifadelerine yer verdi.

Zor geçen bir sezonun ardından gerek teknik kadro gerekse futbol takımında ciddi bir revizyona gittiklerini söyleyen Konca, "Sezonun kapanması ile birlikte 10 futbolcumuzla yollarımızı ayırdık. 10'u yerli 5'i yabancı olmak üzere 15 transferle takımımızı büyük ölçüde yeniledik. Takımın yüzde 70'ini yeniledik. Halen de transfer çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Basın toplantısına Teknik Direktör Okan Buruk ile yardımcıları İrfan Saraloğlu, Dursun Genç ve Stjepan Tomas'ın yanı sıra Gaziantepspor'un kadrosuna kattığı şu isimler yer aldı:

"Elyasa Süme, Koray Arslan, Erdem Şen, Emre Nefiz, Oğuzhan Türk, Barış Yardımcı, Bora Sevim, Eray Birniçan, Abdulkadir Kayalı, Semih Aydilek, John Chibuike, Carlo Costly, Gbenga Arokoyo, Grando Chico, Patrick Nascimento ve Demba Camara."

Açıkalamaların ardından yeni sezon formaları tanıtılarak, toplu fotoğraf çekimi yapıldı.