Türkiye Salon Okçuluk Federasyon Kupası’nın açılış töreni, İlkadım Okçuluk Tesislerinde yapıldı.

Samsun Valisi Osman Kaymak, Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından İlkadım Okçuluk Tesislerinde gerçekleştirilen 2017 Türkiye Salon Okçuluk Federasyon Kupası’nın açılış törenine katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz ve Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu’nun ardından konuşma gerçekleştiren Samsun Valisi Osman Kaymak, “Ata sporumuz olan okçuluğun aynı zamanda olimpik bir spor branşı olarak ülkemizde hızla yayılmakta ve buna bağlı olarak da gelişmekte. Bugüne kadar birçok olimpiyata katılmak suretiyle madalya mücadelesi verdiğimiz okçuluk sporu, Samsun’da da çok eski bir geçmiş ve geleneğe sahiptir. Bu eski geçmişi ile ülkemizin uluslararası alandaki madalya mücadelesine de katkı sağlamış, bu katkı 3 sporcu ile olimpiyatlarda da kendini göstermiştir. İçinde bulunduğumuz tesis ile kapalı ve açık salonları okçuluk sporunun da merkezi olacaktır. Türkiye’de tek, Avrupa’da ve dünyada ise ender salonlardan biri olan salonumuz bugün olduğu gibi bundan sonra da birçok ulusal ve uluslararası müsabakaya ev sahipliği yapacaktır. Yakın zaman önce ilan edilmiştir ki; 2019 yılında ‘Salon Okçuluk Avrupa Şampiyonası’ Samsun’da, bu salonda yapılacaktır. Türkiyemizin 50 ilindeki 120 kulüpten katılan toplam bin 27 sporcu olarak sizler, dünyada yapılmış olan en yüksek katılımlı okçuluk müsabakasının bir parçası ve şahitleri oluyorsunuz” dedi.

Konuşmaların ardından Osman Kaymak’ın sembolik ok atışını gerçekleştirmesiyle birlikte, 4 gün sürecek olan 2017 Türkiye Salon Okçuluk Federasyon Kupası’nın müsabakaları başladı.