Urla’da düzenlenecek olan Oryantiring Şampiyonası, 16-17 Aralık’ta yapılacak.

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenen; Urla Belediyesi, Urla Kaymakamlığı ve kurumların desteklediği Oryantiring Şampiyonası 16-17 Aralık’ta Urla’da yapılacak. Organizasyon Tanıtım Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Fırat, ülkemizde de son dönemlerde büyük gelişme gösteren oryantiring in, harita yardımıyla yön bulmayı ve zamana karşı yapılan bir spor olduğunu söyledi. Farklı arazi koşullarında yapılan bu sporun kent merkezinde de yapılabildiğini belirten Fırat, organizasyonla birlikte Urla’ya önemli bir sporcu kitlesinin geleceğini belirtti.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ise ilçenin değerlerine sahip çıkmak ve tanıtımını yapmak, yılın her mevsiminde hareketlilik kazandırmak, yöresel ürünlerin tanıtımını yaparak Urla’ya dışarıdan gelecek ziyaretçi sayısını artırmak ve ilçenin adını yurt içi ve yurt dışında duyurmak umacıyla organizasyonun düzenlendiğini belirterek, “Bu şampiyonanın esnafımıza da önemli katkı sağlamasını bekliyoruz” dedi.

16-17 Aralık’ta Urla’da gerçekleşecek olan Urla Klazomenai Oryantiring Şampiyonasında, doğal sofra grubu, kadın üretici pazarı, müzik sunumları, anaokulu öğrencileri faaliyeti, USYAD etkinlikleri, Urla İlçe Sağlık Müdürlüğü etkinlikleri, Türk Kızılayı Urla Şubesi etkinlikleri, imza günü etkinliği, deney stantları, Vosvosçular etkinliği, motorsiklet bilgilendirmeleri ve fotoğraf yarışması düzenlenecek. Urla Sanat Sokağında da etkinlikler düzenlenecek.