Eskişehirspor formasıyla ilk golünü atamayı başaran Hasan Ayaroğlu, oyun anlayışı olarak Arda Turan’a benzetiliyor.

Geçtiğimiz sezonu Kastamonuspor’da kiralık olarak geçiren ve bu sezon yuvaya dönen Hasan Ayaroğlu, transfer yasağını fırsat olarak görüp çalışmalarına devam ediyor. Altyapısından birçok önemli isim çıkararak, büyük kulüplere gönderen Eskişehirspor’da, şimdilerde yeni bir yıldızın doğuşuna şahit olunuyor. Geçtiğimiz hafta oynanan Eskişehirspor - Manisaspor maçında kendisini gösteren Hasan Ayaroğlu, son dakikalarda attığı gol ile takımını beraberliğe taşımıştı. Golün gelişiminde 3 rakip oyuncuyu pasifize ederek ceza sahasına giren Ayaroğlu, güzel bir vuruşla tribünleri ayağa kaldırıp 14 numaralı formasıyla şov yapmıştı. Bu golün ardından taraftarlar 22 yaşındaki oyuncuyu Arda Turan’a benzetmeye başlarken, Ayaroğlu ise bu durumdan gurur duyduğunu söyledi.

Golün gelişimini ve oyun anlayışının Arda Turan’a benzetilmesi konusunda soruları cevaplandıran Ayaroğlu, "O gol pozisyonunda zaten son dakikalara doğruydu. Biraz gücümün bittiği dakikalardaydı. Takım halinde de beraberliği yakalamak adına epey baskı kurmuştuk. Orada ben de geriden top aldım. Baktım ve önüm boşaldı. Boş bulduğum anda da topu sürerek kullandım. Birkaç kişiyi geçtim ve kaleyi gördüğüm anda vurduğumu hatırlıyorum. Böylece ilk golümü de atmış oldum. Ben normalde hem kanat hem de forvet arkası oynuyorum. Geçen sene de sağ açık oynadım. Ön tarafta her bölgede oynayabiliyorum. Orada da oyunu kurmak için geriye geldim. Topu aldım ve dediğim gibi boş alanı kullanmak istedim. Geçen sene de kiralık olarak gittiğim Kastamonuspor’da 10 gol attım. Buna benzer de gollerim vardı. Onlara benzer bir gol daha attım. Bunu daha önceden de yapmışlığım var yani. Golden sonra taraftarlardan çok olumlu geri dönüşler aldım. Mesajlarla sosyal medyadan çok paylaşım yapıldı. Öyle bir yakıştırma yapılması beni çok onurlandırdı. Hatta Sergen Yalçın hocamıza da benzetenler oldu. Tüm bunlar benim için çok büyük gurur verici bir durum. Ben de bu sene transfer yasağını bizim için şans olarak görüyorum. İyi bir şekilde çalışıp bu fırsatı değerlendirip iyi bir futbolcu olmak istiyorum. İnşallah bana güvenenlerin de yüzünü kara çıkarmam" dedi.

"Ben takımımıza inanıyorum"

Formayı kapmak için mücadele edeceğini belirten Ayaroğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"İlk olarak Eskişehirspor’da ilk 11’in değişilmez futbolcusu olmak ve formayı kapmak istiyorum. Bu sene kısıtlı bir kadroya sahibiz, ama ben takımımıza inanıyorum. Biraz geç de başlasak takımımızda çok kaliteli oyuncular var. Hocamız zaten Sergen Yalçın. İnşallah bu sezon hedefimize odaklanıp şampiyon olacağız diye düşünüyorum. İnşallah ben de iyi bir sezon geçirip Eskişehirspor’a çok katkı vermek istiyorum. Mevkim dediğim gibi çok yönlü oynayabildiğim için sağ-sol-orta saha. Son zamanlarda beğendiğim futbolcular arasında Dybala’yı çok beğeniyorum. O da ofansif bölgede çok çeşitli ve hareketli bir oyuncu. Kendi oyun tarzımı ona yakın buluyorum. Griezmann’ı aynı şekilde beğeniyorum. O da solak olduğundan sol ayaklılardan örnek veriyorum."