Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk, sıkıntıları olsa da görevlerinin başında olduklarını belirterek, “Antalya şehrinin ve Antalyaspor’un bağırsaklarını temizlememesi lazım. Burada kişisel kazanç sağlamak için çalışanlar var” dedi.

Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk, geçtiğimiz çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında olağan genel kurula gideceklerini açıklamış ve destek göremedikleri gerekçesiyle toplantıyı terk etmişti. Şafak, Büyükşehir Belediyesi Meclisinin moloz döküm fiyatının düşürülmesine de tepki göstermişti.

Yarım kalan toplantıya bugün devam eden Ali Şafak Öztürk, Hasan Subaşı Tesisleri’nde gazetecilerle bir araya geldi. Kongre süreciyle ilgili pazartesi günü yönetim kurulu toplantısı gerçekleştireceklerini belirten Öztürk, “İki gün önce yaptığım konuşmada duygusal anlar yaşayıp sonunu getiremedim. İyi günde kötü günde taraftar hep yanımızda oldu. Taraftarın bize değer verdiğini düşünüyoruz yönetim olarak. Antalyaspor ile 1,5 sene yaşadık. Nasri’nin imza töreniyle Antalyaspor tarihinde çok güzel bir anı olarak hatırlanacaktır. Antalyaspor taraftarı çok özel” dedi.

Moloz polemiği

Olayların son iki günde saptırıldığını savunan Öztürk, “Konuşmamın devamında taraftarımıza teşekkür edecektik sıraya uymayan biri vardı. Teşekkür etmediğimiz insana da bazı sitemleri de edecek ama teşekkürü de edecektik. Konuşmamın devamı gelmedi. Şu an bizim aramızda çok dedikodu yapılıyor. Şu ana kadar olan her şey içten olmuştur. Menderes Türel benim abimdir. Baktığınızda biz birisine muhtaç olduğumuzdan, çekindiğimizden ya da sevmediğimizden farklı çıkarlar peşinde koştuğumuzdan dolayı öyle davranmadık. Bu süreç içinde de karşılıklı sitemler oldu. Dün akşam beraberdik. Menderes başkan benim abimdir. Menderes başkan bu kulübün onursal başkanıdır ve kulübe katkısı çok olmuştur. Politik kariyer ne olursa olsun o bu böyledir. O bize kızar biz ona kızarız bunlar da olacaktır, böyle şeyleri de aramızda geçiriyoruz. Ama sonuç olan şey Antalyaspor’un iyiliğidir, başarısıdır, geleceğidir” dedi.

Moloz işinin dışında farklı konuların olduğunu ileri süren Ali Şafak Öztürk, “Moloz işinin dışında konuşulan bazı şeyler vardı. Antalyaspor’un başarısı istenmiyor ya da bizim de başarımız istenmiyor. Genel Kurula gitme amacımız buydu. Burada birileri başka şekilde başarılı olacağını düşünüyorsa hamle yapıp adaylar gelsin. 1,5 yılda gördüğümüz Antalyaspor’a zarar veren kişiler var. Bu organize bir şekilde oluyorsa, çeşitli konularda da kendi menfaatini ileri çıkararak bazı zarar vermeye çalışan hamleler geliyorsa bunları konuşmak lazım. Bazı zarar vermeye çalışılan hamleler geliyorsa iyi araştırmak lazım. Antalya şehrinin ve Antalyaspor’un bağırsaklarını temizlememesi lazım. Burada şehre ve spor kulübüne zarar veren insanlar var. Kendi kişisel çıkarları için, yönetmeye, finansal çıkarlar bekleyenler var. Başarılı bir dönemde bazı istenmeyen şeyler var sürekli karıştırılıyor. Oyuncular yönlendirilmeye çalışıyor, kafalar karıştırılmaya çalışıyor. Bir oyuncunun maliyeti 5-6 kez ayrı fiyatla veriliyor. Etkilenmek doğru bir şey değil diye düşünüyorum. Biz neysek oyuz. Zamanında eleştirelim taraf olmayalım. Burada mümkün olduğunca yola devam edelim. Bizim enerjimiz kalmadı” şeklinde konuştu.

“Antalyaspor’u menfaatleri doğrultusunda iyi şekilde yönetmeye devam edeceğiz”

İsim vermeden eleştirilerini devam eden Öztürk, “Antalya’da şu an utancından sokağa, insan içine çıkamaması gereken insanlar planlar yapıyor. Biz elimizden gelen en iyi şekilde yaptık, bundan sonraki süreçte de Antalyaspor’u menfaatleri doğrultusunda iyi şekilde yönetmeye devam edeceğiz. Şu an görevimizin başındayız. Antalyaspor Kulübü, Antalyaspor Derneği ve Antalyaspor Vakfı ilişkisinde bizim gördüğümüz genel pozitif reaksiyon oldu. Süreç içerisinde bizim doğru düşünmediğimiz şeyler oldu. Storlar ile ilgili planlama A.Ş.’nin üzerine geçmesiydi, fakat bize gelen bilgilerde vermiyoruz gibi kendi içlerinde de yok gibi geldi. Aramızda bir haberleşme sıkıntısı oldu. Kendi içlerinde toplantılar oldu. Toplantıda konuşulan şeyler bizi yaraladı. Biz bir sınavdan geçiyoruz” diye konuştu.

Ali Koç’un listesi

Öztürk, Fenerbahçe Başkan adayı olarak adı geçen Ali Koç’un listesinde yer alacağı söylemleri ile ilgili olarak ise, “Ali Koç’u şu anda konuşmak istemiyorum. Enerjimi ona harcamak istemiyorum. Antalyspor gibi bir kulübün başkanıyken listede yönetici olmak nereden çıkıyor” dedi.