Vakıfbank, Voleybol Kadınlar CEV Denizbank Şampiyonlar Ligi’nde Sırbistan ekibi Partizan'ı set vermeden mağlup etti.

Voleybol Kadınlar CEV Denizbank Şampiyonlar Ligi E Grubu ilk maçında VakıfBank, Sırbistan'ın Partizan Vizura takımına set vermeden 3-0 mağlup etti.

Birinci sete etkili servis atarak başlayan VakıfBank, teknik molalara 8-3 ve 16-10 önde girdi. Vasileva'nın köşelerden ürettiği smaç sayılarla VakıfBank, ilk seti 25-18 aldı ve 1-0 öne geçti.

İkinci sette de etkili bir oyun sergileyen VakıfBank, teknik molaları 8-4 ve 16-7 önde geçti. Kübra ve Vasileva'nın ürettiği sayılarla üstünlüğünü sürdüren evsahibi ekip, seti 25-10 kazandı ve durumu 2-0 yaptı.

Üçüncü sette de teknik molaları 8-5 ve 16-14 önde kapatan VakıfBank, seti 25-19 ve maçı da 3-0 kazandı.

İki Avrupa Şampiyonluğu sahibi VakıfBank, Avrupa’nın en büyük liginde 2014-2015 sezonuna Partizan Vizura galibiyetiyle başladı. Sarı siyahlılar Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynanan maçta Sırp ekibini 3-0’la mağlup ederken VakıfBank’ta günün en skorer isimleri 12 sayı ile Elitsa Vasileva ve 10 sayı ile Kübra Akman oldu.

CEV DenizBank Şampiyonlar Ligi E Grubu’nda yer alan VakıfBank, ilk maçında Partizan Vizura’yı 3-0 mağlup ederek grup maçlarına galibiyetle başladı. Müsabakaya Costagrande, Kübra, Sheilla, Vasileva, Rasic, Naz ve Gizem (libero) ilk altısı ile başlayan VakıfBank, rakibi önünde ilk seti 25-18 almayı başardı. Sarı siyahlılar, müsabakanın ikinci setini de üstün oyunuyla 25-10 önde tamamladı ve setlerde 2-0’ı buldu.

Sezonun ilk Avrupa maçının final setinde de üstün oyununu sürdüren sarı-siyahlılar, bu seti 25-19 kazanarak karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı. VakıfBank’ın müsabaka boyunca en etkili oyuncuları Sheilla Castro (12 sayı) ve Kübra Akman (10 sayı) oldu. VakıfBank’ta Sheilla Castro ve Carolina Costagrande de 9’ar sayı ile galibiyete katkıda bulundu.