Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, futbolda her zaman agresif ve istekli olan takımların kazandığını belirterek, "Çok yavaş oynuyoruz ve çok yavaş hareket ediyoruz. Böyle oynayarak sahaya 5 forvet çıkarsak dahi gol atamazdık. Yapacağımız tek şey hızlanmak." dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında deplasmanda ligin yeni ekibi Balıkesirspor'a 2-0 mağlup Galatasaray'da tenik direktör Cesare Prandelli, takımının çok yavaş olduğunu söyledi. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmede bulunan Prandelli, büyük bir takım olduklarını belirterek, "Balıkesirspor gibi agresif ve istekli olmamız gerekiyor. Öncelikle bunları düzeltmemiz gerekiyor. Çünkü çok yavaş başladık ve yavaş devam ettik. Az tehlike oluşturduk ve basit oynayamadık maalesef. Tam bir takım olmamız lazım. Anderlecht ile oynadığımız son 20 dakikayı geçirdiğimiz gibi geçirmemiz gerekiyor. Hep oyun kurarak çalışmıştık ancak bunu düzelteceğiz." şeklinde konuştu.

Futbolda her zaman agresif ve istekli olan takımların kazandığını ifade eden Prandelli, "Bu akşam da onu gördük. Çok çalışmamız gerekiyor. Ben çalışmaktan korkmuyorum. Herkes soyunma odasında üzgündü. Tekrardan birleştiğimizde daha farklı motivelerle birlikte olacağız ve bunlar değişecek. Çok yavaş oynuyoruz ve çok yavaş hareket ediyoruz. Böyle oynayarak sahaya 5 forvet çıkarsak dahi gol atamazdık. Yapacağımız tek şey hızlanmak. Bizim takımda şunu fark ettim. Her zaman topu üstümüze doğru oynuyoruz. Bunu değiştirmem lazım." ifadelerini kullandı.

Prandelli, Galatasaray'da Başkan Ünal Aysal yönetiminin aldığı erken seçim kararını nasıl değerlendirdiği yönündeki bir soruya ise şöyle cevap verdi: "Bizim her zaman konsantre ve istekli olmamız gerekiyor. Böyle bir şeyin etkilediğini düşünmüyorum. Biz bunun için para alıyoruz. Bu nedenle dışarıda olan olaylar bizi etkilemiyor."

Balıkesirspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin ise kolay bir maç olmadığını belirterek, "Çok zor bir maç oldu. Yaptığımız planlama oyunu iyi sıkıştırıp, bireysel oyuncularımızla gol bulmayı düşünüyorduk. İşler istediğimiz gitti. İkinci golde birazda şans faktörüyle 2-0 galip duruma geçtik. İkinci devrede fazla pozisyon bulamadık ama çok pozisyon da vermedik. İyi kapattık. Karambollar haricinde çok büyük bir pozisyon vermedik. Çok çalışmamız lazım. Nedeni şu? Şu anda sadece bir maç kazandık. Bundan sonraki maçları iyi analiz edip daha iyi çalışıp puanları almaya devam etmemiz lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Maç öncesinde böyle bir maç olabileceğini düşündüğüne aktaran Ertekin,"Eğer basit hatalarla gol yemezsek böyle bir tablonun çıkabileceğini düşünüyordum. Hatta oyuncularımız biraz daha güçlü olmuş olsaydı daha da değişik olabilirdi." dedi.