Rafting Türk Milli Takımı Japonya’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası öncesi antrenman için Düzce’ye geldi. Milli takım antrenör ve sporcuları çalışmalar arasında Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’i de ziyaret etti.

2-8 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek ve Rafting Türk Milli takımının da katılacağı Dünya Rafting Şampiyonası Japonya’da U19 ve U23 kategorilerinde yapılacak. Şampiyonaya hazırlanmak üzere Düzce’ye gelen milli takım sporcuları Melen Çayı’nda nehir antrenmanlarını yapmaya başladı. Hazırlık kampı sürecinde İl Gençlik ve Spor Müdürü Feyzullah Dereci ile birlikte Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’i de ziyaret eden sporcular kendilerine verilen destek ve gösterilen ilgiden dolayı teşekkürlerini iletirken Milli Takım Antrenörü Savaş İzmirli yaptığı açıklamada “şampiyonaya hazırlık çalışmalarımızı doğası bu denli elverişli ve rahat bir ortamda yaptığımız için mutluyuz. Burada gördüğümüz ilgi için de Belediye Başkanımız Mehmet Keleş’e teşekkür ediyorum. Sporcularımızla birlikte sıkı bir hazırlık dönemi geçiriyoruz. İnşallah Japonya’dan güzel derecelerle dönmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de Melen Çayı ve rafting turizmi için yapılan çalışmalara dikkat çekerek “burada rafting sporunun gelişmesi için yaptığımız çalışmalar artık sonuçlarını veriyor. Bakın milli takımımız dünya şampiyonalarına hazırlık kampı için Melen Çayımızı tercih ediyor. Spor kulüplerinin Düzce’nin doğasına gösterdikleri ilgiden büyük memnuniyet duyuyoruz. Artık bir spor kampı bölgesine ve spor turizmine katkı sağlayan bir kente dönüşüyoruz. Sizlere de buraya gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ediyorum. Bundan sonra inşallah sürekli kamp alanı olarak Düzce’yi tercih etmenizi temenni ediyorum” dedi.