Avrupa Ralli Şampiyonası’nda yarışan Castrol Ford Team Türkiye’nin pilotları Murat Bostancı ve Onur Vatansever başarı için gece gündüz demeden çalışırken, onların arkasında teknik ekip de işlerini en iyi ve hızlı bir şekilde yapmaya çalışıyor.

Avrupa Ralli Şampiyonası’nda yarışan Castrol Ford Team Türkiye, başarıdan başarıya koşuyor. Şampiyonada şu anda lider konumunda olan takım, sezon sonunda da bitirebilecekleri en üst sırayı hedefliyor. Son olarak Polonya’nın Rzeszow şehrinde düzenlenen rallide Castrol Ford Team Türkiye adına Fiesta R5 aracıyla pilot Murat Bostancı ile ko-pilot Onur Vatansever ve Fiesta R2T aracıyla da pilot Buğra Banaz ve ko-pilot Burak Erdener yarıştı. Takımın teknik direktörlüğünü de eski şampiyonlardan Serdar Bostancı yapıyor.

Fiesta R5 pilotu Murat Bostancı ile ko-pilot Onur Vatansever, yarışmaya yoğun tempoda hazırlanıyor. Gecelerini gündüz eden ekip, başarının sırlarını uyumlarına bağlıyor. Uyumun başarıda çok önemli olduğunun altını çizen pilotlar böylelikle şampiyon olduklarını ifade ediyor. İkili geceleri yarış ve pist ile ilgili aldıkları notların defalarca üzerinden geçerek, başarının yollarını arıyor. Murat ve Onur, birlikte 2015 yılında Avrupa Ralli Kupası’nı kazandı.

Murat ve Onur’un başarılarının arkasında yer alan teknik ekipte çalışanlarının da yetenekleri şampiyonanın gidişinde önemli bir role sahip. Onlar servis alanında en hızlı ve kusursuz bir şekilde aracı yarışmaya hazırlamaya çalışıyor. 17 dakikada yaptıkları şanzıman değiştirme işlemi ile ne kadar başarılı oldukları da ortada. Normalde bu işlem uzun bir süre gerektiriyor. Castrol Ford Team’in teknik ekibinde çalışanlar ise şöyle: "Erol Özdemir, Erkan Güleren, Mehmet Çalış, Erdem Özdemir, İlker Balçık