VakıfBank, Bayanlar Voleybol Ligi 1. haftasında Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni 3-0’lık sonuçla mağlup etti. Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada ev sahibi VakıfBank’ta Sheilla Castro, elde ettiği 17 sayı ile ön plana çıkarken, Carolina Costagrande de (15 sayı) karşılaşma boyunca etkili oyunu ile dikkat çekti.

Sezona Fenerbahçe Grundig'i 3-0 yenerek aldığı aldığı Şampiyonlar Kupası’nı kazanarak başlayan VakıfBank, Bayanlar Voleybol Ligi ilk maçında Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni Burhan Felek Spor Salonu’nda konuk etti. Karşılaşmanın başından itibaren oynadığı oyun ile rakibi karşısında üstünlük kuran sarı siyahlılar, sahadan 3-0 galibiyetle ayrıldı.

Karşılaşmaya Güldeniz, Kübra, Sheilla, Costagrande, De Kruijf ve Naz ilk altısı ile başlayan son şampiyon VakıfBank, sezonun ilk maçında rakibi önünde birinci seti 25-23 almayı başardı. Sarı siyahlılar rakibi karşısında 10-17 geriye düştüğü ikinci seti de mücadeleci oyunuyla 25-21 aldı. VakıfBank setlerde 2-0’ı bulurken, bu sette Sheilla Castro servisleriyle göz doldurdu. Sheilla, üst üste attığı sekiz servis ile VakıfBank’ın setteki geri dönüşünde önemli pay sahibi oldu. Sarı siyahlılar, üçüncü seti ise 25-10 kazanarak karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

VakıfBank’ın müsabaka boyunca en skorer oyuncuları Sheilla Castro (17 sayı) ve Carolina Costagrande (15 sayı) oldu. VakıfBank’ta Kübra Akman da (9 sayı) maç boyunca etkili oyunuyla dikkat çeken isim oldu.

Sezona galibiyetle başlayan VakıfBank’ın Başantrenörü Giovanni Guidetti karşılaşma sonunda yaptığı açıklamada, "Galibiyeti almayı başardık, en iyi oyunumuzu oynamadık ama kazanmayı bildik. Ligin ilk maçı ve bazı oyuncularımız sahada gergindi. Bu oldukça normal bir durum. Karşılaşma boyunca tüm oyuncularımızı oynatma şansımız oldu ki VakıfBank’ın sistemi de budur. Her oyuncu, her maçı oynamaya hazır olmalı. Sadece ilk altımız yok, tüm oyuncularımız aynı seviye ve kalitede." diye konuştu.

VakıfBank forması ile ilk resmi maçına çıkan Robin De Kruijf ise maç sonrası yaptığı açıklamada, "İlk maçım olduğu için heyecanlıydım, takımımız oldukça profesyonel ve çok iyi oyunculardan kurulu. Elbette daha yolun başındayız, 2.5 haftadır beraber çalışıyoruz. Antrenmanlar devam ettikçe daha da etkili olacağız." dedi.