SAMSUN (İHA) – Samsunspor’un yeni kurulan taraftar grubu, “Kırmızı Ordu” Pazar günü oynanacak Adanaspor maçında ilk kez tribündeki yerine alacak.

TFF 1. Lig ekiplerinden Samsunspor, yeni taraftar grubuna Pazar günü oynayacağı Adanaspor maçıyla kavuşuyor. Passolig sayısında Süper Lig sırasındaki birçok takımın üstünde yer alan kırmızı-beyazlıların tribününe yeni bir taze güç daha katıldı. Yeni kurulan Kırmızı Ordu grubu yaptıkları basın açıklamasıyla Adanaspor maçında tribünde yerlerini alacaklarını söylediler.

"Şiddet ve küfürden her zaman uzak duracağız"

Taraftar grubunun hedefleri hakkında açıklamalarda bulunan Grup Başkanı Ünal Eker, “Samsunspor için bir oluruz. Kimseyi kırmadan, incitmeden protestomuzu da her zaman ederiz. Ama şiddet ve küfürden her zaman uzak duracağız. Samsunspor Kulübüne harcatacağımız ve kimseden istediğimiz bir kuruş yok. Bizim şehrimizin bizim takımımız parası, Samsunsporumuza kalsın. Tek derdimiz Samsunspor. Taraftar grubumuz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Samsunspor’a tribünden destek vereceklerinin altını çizen Tribün Lideri Hüsame Ünveren, “Samsunspor için bir yola çıktık. Bir yola baş koyduk. A kişisi, B kişisi olmadan sadece Samsunspor’u desteklemek için bu yolda kardeşlerimizle birlikte sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberlik içinde, küfürsüz, şiddetsiz daha güzel bir Samsunspor için bu yola çıktık. Bizim amacımız sadece bu şehrin, dinamikleri, insanları ve sadece bu takımın sevdalıları. Bizim başka bir gayemiz ve amacımız hiçbir zaman olmadı ve olmayacaktır. Samsunspor kamuoyundan istediğimiz bize bir süre verilmesi. Bu süre içinde bizim görülmemiz. İyi olan her şey her yerde kabul görür. Biz yanlışların içinde değil, doğruların içinde olmak istiyoruz” diye konuştu.

Kırmızı Ordu, Maraton tribününde Samsunspor’a destek verecek.