Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ligin üçüncü haftasında konuk edecekleri Beşiktaş'a karşı kazanmak istediklerini söyledi. Güneş, "Sadece kazanmak istiyoruz. Kazanmak önceliğimiz olacaktır. Taraftarımızın desteği, oyuncularımızın kazanma hırsı ile bütünleşince ne değer ortaya koyacağımızı göreceğiz." dedi.

Beşiktaş maçı öncesi Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen tecrübeli hoca, ligin üçüncü haftasında olduklarını ve üç puanda bulunduklarını belirtti. Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü : "Beşiktaş sezona iyi başladı. Avrupa kupalarında ve lig maçlarında hem oyun olarak hem skor olarak iyi görünmesine rağmen iyi sonuçlar alamadı. Ama oyun olarak rakibe karşı üstünlük sağlayan bir takım. İyi bir takım, biz de iyi bir takımız. Takımımız Galatasaray yenilgisi ile başladı, Gençlerbirliği galibiyetini aldık. Ozan antrenmana katıldı, Ferhat katılıyor. Ozan ayrı koşu yaptı. Genel takımın havası, moral iyi görünüyor, oyun olarak da başlangıca göre daha iyi durumdayız ama gideceğimiz daha çok mesafe var. Savunma ve hücumda mesafe aldık ama zaman zaman beklenmeye hatalarımız oluyor. Bunları en aza indirebilirsek futbol zenginliğimizin artacağını düşünüyorum. Yetenekli oyuncularımız var. Bu maçta da hem bizde hem Beşiktaş'ta yetenekli genç oyuncular var. Güzel bir maç olmasını bekliyorum."

"KAZANMAK ÖNCELİĞİMİZ OLACAK"

"Şehir olarak şehrimizin büyük bir camia olduğunu biliyorum" diyen Güneş, şöyle devam etti: "Artık büyük bir camiaya yakışan futbol görünümünü vermek istiyoruz. Ama bütün bunların içinde sadece kazanmak istiyoruz. Kazanmak önceliğimiz olacaktır. Taraftarımızın desteği, oyuncularımızın kazanma hırsı ile bütünleşince ne değer ortaya koyacağımızı göreceğiz. Taraftarlarımız sabırla destek olmalılar. Onların coşkusu sahada oyuncularımızın performansını bir basamak daha yukarı çıkarmalı. İlk müsabakamızda seyircimiz cezalıydı. Bir boşluk vardı. Ama taraftarını arkasına alan Bursaspor'un ne kadar güzel sonuçlar aldığını çok iyi biliyorum. Maç günü bu güzellikler içinde mutlu bir Bursaspor arzuluyorum. Kaybeden olmak istemiyoruz. Kazanmak istiyoruz, mutluluğumuzu kazanmak istiyoruz. Ligde puan kaybetmeyen takım yok. Kendi sahamızda kazandığımızda ligde yukarılara çıkacağımızı biliyoruz."

Bir soru üzerine Ozan İpek'in sakatlanmasına rağmen daha da hırslandığını ve bunun kendilerini mutlu ettiğini belirten başarılı hoca, bu maçta olmasa bile diğer maçlarda ondan yararlanacağını kaydetti.

"KONYASPOR ÖRNEK GÖSTERİLECEĞİNE BURSASPOR GÖSTERİLSİN"

Bursaspor ile Beşiktaş taraftarları arasındaki gerginliğe de değinen Güneş, geçmişe takılıp kalmak yerine geleceği planlamak gerektiğini, haklı iken haksız konuma düşülmemesini istedi. Taraftarların sadece takımlarını desteklemesini isteyen Güneş, şunları dile getirdi. "Bursaspor varsa taraftar sayesinde var. Onların sevgisi sahiplenmesi ile olmuştur. Yönetim, teknik heyet, oyuncu değişir ama taraftar her zaman var olacaktır. Sahanın dolması gerekir ve davranış olarak örnek olmak gerekir. Passolig etkiledi ama Konyaspor'un örnek gösterildiği yerde Bursaspor'un örnek gösterilmesini isterim. Başkalarına kızarak kenara çekilmek değil, takıma sahip çıkmak gerekir. Taraftarlık budur."