Bursaspor, Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Avrupa Ligi eleme maçında Gürcistan ekibi Chikhura Sachkhere’ye elendikleri maçtan sonra takımda ve camianın güven sıkıntısı olduğunu net olarak ortaya koyabildiklerini söyledi. Güneş, "Oyuncularımızın iyi niyetli olmalarına rağmen kalite ve beceri eksikliğini hem burada hem de oradaki maçta görmüş olduk." dedi.

Güneş, Bursaspor Özlüce Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında takımın son durumuyla ilgili bilgi verdi. UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme maçında Gürcistan ekibi Chikhura Sachkhere’ye elendikleri maçı değerlendiren tecrübeli teknik adam, Avrupa Ligi’nden elenmenin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi. Şenol Güneş şunları kaydetti:

"Üzüntüde kalacaksak çözüme kavuşamayız. Özellikle üzülme zamanı değil, şu an çözüm üretmek ve ayağa kalkmak için neler yapacağımızı düşünmenin zamanı olduğunu düşünüyorum. Oyuna baktığımızda üstünlüğümüzü skora yansıtamadık. Özellikle ikinci yarıda pozisyona girmemize rağmen gol atamadık. Oyuncularımızın iyi niyetli olmalarına rağmen kalite ve beceri eksikliğini hem burada hem de oradaki maçta görmüş olduk.

Şartlar ne olursa olsun bu şekilde oynamamıza rağmen tur atlayabileceğimiz bir müsabakaydı. Bunu başaramadık. Geriye kalan sadece üzüntü var bizim için. Üzüleceğiz ama üzülmeye zaman da ayırmak doğru değil. Çünkü önümüzde daha da önemli maçlar olacaktır. Üzüntünün sebeplerinden bir tanesi; 1 yıl çalışarak her takım için hedef olarak Şampiyonlar Ligi’nde olmak, Avrupa Ligi’nde olmak düşüncesi olduğunu düşünürsek yakalanan bir sonucu kolay bir şekilde kaybettik. Gruplara kalacağımızı düşünürken ilk turdan elendik. Önümüzdeki dönemde yeniden bu yarışa gireceğiz. Avrupa için gayret edeceğiz. Evet son anda yakaladık, evet beklenmedik bir anda oldu ama her şeye rağmen turu geçmeliydik."

GÜVEN SIKINTISI OLDUĞU NET ŞEKİLDE ORTADA

Avrupa’dan elendikten sonra camiadaki oluşan moral bozukluğunu da değerlendiren Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, kızmak ve üzülmek yerine neler yapabileceğinin konuşulmasının daha doğru olacağına inandığını kaydetti. Güneş şöyle devam etti:

"Yarına daha iyi Bursaspor için bugünü tartışarak yarını planlamak durumundayız. Bir kez daha vurgulamakta yarar görüyorum; daha çok birbirimizi sevmemiz, güven duymamız gereken bir dönemi yaşıyoruz. Bu bir kere daha görüldü. Bu takımın ve camianın güven sıkıntısı olduğunu net olarak ortaya koyabiliriz. Buna geçmişten beri gelen travmaların etkisinin çok büyük olduğunu düşünüyorum.

Sağlıklı bir zemin sağlanamıyor. Bu yönetimsel olur, medya ilişkilerinde olur, oyuncu ilişkilerinde olur, teknik heyette olur. Beklentiler büyük ama o sıcaklığı, samimiyeti henüz kuramadık. Bunu tartışmayı, eleştirmeyi engellemek anlamında söylemiyorum. Bunlar olması gerekenlerdir. Bir maç kaybettiğimizde önce birbirimizi kaybetmeyelim. İki şeyi karıştırmayalım. Bu maç bittiğinde hep beraber sevinecektik, kazanabilirdik. Bu maçı kazansak her şey mükemmel demek de doğru değil. Bugün de hep beraber üzüldük. Her şey bitmiyor. Yine eksiklerimizi konuşacağız."

SEVGİMİZİ BÜYÜTMELİYİZ

Oyuncu ve davranış becerisini yükselterek daha iyi takım olabileceklerine dikkat çeken Şenol Güneş, "Bugün aldığımız bu sonuç dün yaptıklarımızın karşılığıdır. Futbolcuların da geçmişten gelen hayata bakışlarıdır. Yarın daha iyi sonuçlar istiyorsak bugünden daha iyi hazırlanıp ders çıkarmak zorundayız. Kesinlikle inanıyorum bu kadro, bu takım daha iyi olacak bir takım. Bütün bu olumsuzluklara rağmen ve sevgimizi ve çalışmamızı büyütmemiz gerektiğini bir kez daha söylüyorum." diyerek şöyle devam etti:

"Bursaspor etrafında birleşirsek bu işi başaracağımızı düşünüyorum. Daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Fizik olarak iyiye gidiyoruz. Hücum ediyoruz ama sonrasında golü bulmamız gerekiyor. Yirmiden fazla şut attık, ama 40 şut için ne yapmamız gerekiyor? Top kayıplarını nasıl düzelteceğiz? Bu gibi eksikleri çalışmayla gidereceğiz. Şikayetçi olarak değil çalışarak yapacağız.

Oyuncu gelebilir, oyuncu gidebilir. Eldeki oyuncuları travma haline dönüştürürsek gelen de aynısı olur. Yaşıyoruz, görüyoruz ve en doğrusunu ortaya çıkarmaya çalışacağız. Kamp yeri bakıyoruz. Hazırlık maçı yapacağız. İyi takımlarla maç yapıp oyuncuların durumlarını göreceğiz. O maçları da kazanmak isteyeceğiz. Bu takım çok huzurlu ve rahat değildi. Ama bu takım oyuncularının daha iyi oynayacağını düşünüyorum. Hep atarak zenginleşemeyiz. Elimizdeki oyuncuları kendi içinde yarıştırmalıyız."

GÜVEN, MORAL VE İNANÇ SIKINTILARINI AŞMALIYIZ

Avrupa kupalarından elenmelerinin kamp programını da etkileyeceğini anlatan Şenol Güneş, en iyi çalışmayı yaptıklarını söyledi. Güven, moral ve inanç sıkıntılarını aşmaları gerektiğinin altını çizen Güneş, şunları söyledi:

"Bunun için de elbirliği içinde olmalıyız. Sizler eleştiri yapacaksınız ama aynı zamanda yol göstereceksiniz. Takımdaki sevgiyi iyi kullanmak durumundayız. Birini tekme tokat dövdükten sonra seni seviyorum denmez. Korku yaratmamak gerekiyor. Ama bu ona taviz vermek demek de değildi. Biz en iyi çalışmayı yapıyoruz. Keyifli çalışılsın ve daha iyi oynansın diye."

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Güneş, takımdaki oyuncuların performansları hakkında da bilgi verdi. Aydın Karabulut’un dizindeki problem sebebiyle doktorların ‘ameliyat olmalısın’ dediğini hatırlatan Güneş, oyuncularının durumu ise şöyle anlattı:

"Belluschi’nin sakatlığı iyiye gidiyor. Emre ve Onurcan düzeldi. Fernandao’nun durumu da ciddi görünmüyor. Belluschi’nin 1 hafta 10 gün süreye ihtiyacı olabilir. Aydın’ın dizinde problem var. Doktorlar ameliyat olması gerekebileceğini söyledi. Yükleme olunca da ağrısı oluyor. Bu onu soru işareti haline getiriyor. 'Ameliyat olması daha iyi olur' dediler. Menisküsü var. O da ameliyattan kaçıyor. Zaman kaybı oluyor. İleride de bu sıkıntıyla gelebilir. Ayağı kitlendiği zaman yine ameliyat olacaksın. Serdar iyiye gidiyor. Bir güçsüzlük var. İyiye gidiyor. Ani birşey olmazsa iyiye gidecek. Normal antrenmana katılacak.

Kendi gerçeğimizi bilirsek daha iyi planlama yaparız. Hem oyuncumuzu yarıştıracağız, alabileceğimizi gücümüze göre alırız. Elinizde büyük paralarla aldığınız oyuncuyu şu an oynatamıyorsunuz. Ben Aziz’i hiç tanımıyordum. Taiwo’yu da tanımıyordum. Ama bana sorarsanız Aziz derim. Aziz’in kadroya girdiği yerde Taiwo giremiyorsa benim yapmam gereken onu daha çok çalıştırmalıyım. Fernandao bizim için ideal bir hücum oyuncusu. O tip bir oyuncu almak doğru olmaz. Bunun dışında hücuma dönük orta saha oyuncusu bakıyoruz ve düşünüyoruz. Olabilirse olacak. Ya hareketli bir forvet ya da hücuma dönük orta saha oyuncusu. Belki Volkan iyiye gidiyor, üzerine koyacak, Ferhat gayretli üretken değil. İki açığımız da golcü değil."

TRANSFERDE İSİM ZİKREDİLMESİ KULÜP ALEYHİNE

Fenerbahçeli Holmen’in transfer edilip edilmeyeceği yönündeki soruyu cevaplandıran Şenol Güneş, "Transferle ilgili ne açıklama yapılıyor ne yazılıyor bilmiyorum. Bazen yazılıyor bu da kulübün zararına. Alım olarak sıkıntılı olur. Jeff Louis ile ilgili fiyatta sıkıntı çıktı." diyerek, şöyle devam etti:

"Buna benzer bir kaç oyuncu daha söylendi. Holmen de buna benzer. Onun bir sıkıntısı var. Uzun zamandır müsabaka oynamadı. İyi oyuncu. Traore de ona benzer bir oyuncu. Bizim golde sıkıntımız var. Birkaç oyuncu var yine bunlar gibi. Ama hangisi olur onu bilmiyorum. Bunu da zaman gösterecek. Yazılan çizilenlere bakılınca bizden önce gidiyor. Daha olabilir derken piyasaya yansıyor. Transfer gizli olur. Colin Kazım ile ilgili ne yazılıyor bilmiyorum. Kim söyledi, nasıl söyledi bilmiyorum. Kazım ile ilgili benim düşüncem baştan beri aynı. Kazım, Pinto bu takıma ait olmayan oyunculardı. Pinto’nun eski haline bakarsak ben kalsın isterdim.

Öyle bakarsanız en iyisi Bangura. Top oynuyor orada. Biz buraya ait olanları kazanırken sıkıntı çekiyoruz. Kazım başarılı olsa zaten kalacaktı. Ekonomik bir külfeti var. Çözümü yeni sorun çıkarmak değil. Kazım ve diğerleri. Hep aynı şeyleri konuşup zaman kaybediyoruz. Elimizdeki oyunculardan bile bazılarını oynayamazsa bırakmayı düşünüyoruz. 15-18 çok iyi oyuncu bize yeter. Biz oyuncuya bakmak için değil oynatmak için burada tutuyoruz. Bu ilkeleri böyle işlemek durumundayız. Kazım gibi bir oyuncu bana lazım, doğru."

SİNAN BOLAT HAYAL KIRIKLIĞI ODU

Kaleci Sinan Bolat’ın Bursaspor’a gelmeye sıcak baktığını hatırlatan Şenol Güneş, şu görüşü dile getirdi; "Harun zaten bizim kalecimizdi. Frey çok kariyerli bir kaleci. Ama geçen sene bekleneni veremedi. Bu yıl Harun birinci kaleci. İkinci kaleci yabancı olarak Frey. Frey’in de memur gibi durması bize yakışmayacağını söyledik. O yüzden Türk kaleci istedim. Oynayabilecek kaleci istedik. Sinan Bolat da burayı istedi. Galatasaray’da kaç maç oynayacak onu da bilmiyorum. Bizde biraz daha yarışa ortak olabilirdi. Bir sürü isim vardı. Gelmek isteyenler de vardı. Onların hepsinin Harun’un altında diye düşünüyorum. Sinan transferini olabilecek transfer olarak görüyordum. Ama hayal kırıklığı oldu."