2012 yılında Yakın Savunma Sanatı’nı ortaya çıkararak 10. Dan sahibi olan İbrahim Aktürk, şimdi bu spor dalını tüm dünyaya yayarak sporcuların, Türk bayrağı önünde selam vermesini hedefliyor. Aktürk’ün kurucusu olduğu Dünya Yakın Savunma Federasyonu ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile protokol imzalayarak yurtlarda kalan çocuklara şiddet içermeyen Yakın Savunma Sanatı eğitimi verecek.
Dünya Yakın Savunma Federasyonu’nun İzmir’de gerçekleştirdiği eğitmenlik ve antrenörlük kursu tamamlandı. Ege Bölgesi’nden 45 kişinin katıldığı kursta eğitimleri ise Dünya Yakın Savunma Federasyonu Başkanı 10. Dan Grand Master İbrahim Aktürk ve Başkan Yardımcısı 6. Dan Grand Master Oğuzhan Aktürk verdi.
Eğitmenlik ve antrenörlük belgelerini almaya hak kazanan antrenörler, sertifikalarını alırken, Dünya Yakın Savunma Federasyonu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yaptığı protokol gereği bakanlığa bağlı yurtlarda kalan çocuklara da yakın savunma eğitimi verecek. Eğitim programının ardından, antrenörlere yurtlarda kalan çocuklarla ilgili bilgiler veren Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürlüğü’nde görevli psikolog Hülya Kaya, antrenörlerin çocuklara nasıl yaklaşması gerektiğini anlattı.
Saldırgana zarar vermeyen yöntem
2012 yılında Yakın Savunma Sanatını çıkardığı için 10. Dan sahibi olan ve dünyada yeni bir branş çıkarttığı için ‘Profesör Doktor’ unvanını almaya hak kazanan İbrahim Aktürk, ortaya çıkardığı yakın savunma sanatının kesinlikle şiddete dayalı olmadığını söyledi. Yakın Savunma Sanatında insanlara zarar vermeyen yöntemleri kullandıklarını dile getiren Aktürk, “Dünyada saldırganlara karşı uygulanan savunma yöntemlerinde karşıdaki insana zarar veriliyor. Bizim yöntemimizde saldırgana kesinlikle zarar verilmiyor. Bizim tek amacımız bunu dünyaya yaymak” dedi.
Yurtta kalan çocuklara ücretsiz eğitim
Şiddete şiddetle karşılık verildiği zaman saldırganlığın 2 katına çıktığını savunan İbrahim Aktürk, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yürüttükleri proje ilgili ise, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na müracaat ettik. Sistemimizi tanıttık ve oradaki çocuklara ücretsiz eğitimler vereceğiz” diye konuştu.
“Türk bayrağına selam verilsin”
Almanya, İsviçre, Azerbaycan ve Makedonya gibi ülkelerin güvenlik güçlerinden kendilerine eğitim verilmesi için talepler olduğunu dile getiren Aktürk, “Karate, tekvando ve judo yapılan okullarda o ülkelerin bayrağını asıp selam veriyoruz. Bizim milli sporumuz güreş var ama bu Yakın Savunma Sanatı da umarım yakın zamanda dünyaya yayılır ve Türk bayrağına da bu selamlar verilir” dedi.