Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 6. haftasında Ankara'da konuk ettiği Sivasspor'u 3-2 yenen Beşiktaş'ta yüzler gülerken teknik direktör Slaven Bilic, "Hak ederek 3 puanı kazandık." dedi.

Teknik direktör Slaven Bilic, oynanan karşılaşmanın ardından Sivasspor galibiyetini değerlendirirken, "Stattaki atmosfer oyunumuza büyük etki yaptı. Osmanlıspor’a bize burada ağırladıkları için teşekkür ederim. Harika bir taraftar desteğiyle oynadık. Bu bize ekstra istek ve kararlılık verdi. Sivasspor da çok iyi oynadı. İlk yarıda şanssızdık. Devre arasında baskıyı artıralım dedik. İkinci yarı baskılı oynadık ve hak ederek 3 puanı kazandık." diye konuştu.

Stadın iyi bir atmosfere sahip olduğunu, ama zaten çok seyahat ettiklerini belirten Bilic, "Daha fazla seyahat etmek istemiyoruz. Biz İstanbul takımıyız. Aynı atmosferi ait olduğumuz yerde gerçekleştirmeliyiz." diyerek, UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacakları Partizan maçıyla ilgili bir soruya ise şöyle cevap verdi:

"Partizan iyi bir takım. Tottenham ile kendi sahalarında berabere kaldılar. Zor bir maç bizi bekliyor. Tırnak içinde düşmanca bir taraftara sahipler. Çok ateşli taraftarları var. Avrupa Ligi’nde ilerleme hedefimiz var. Bunun için oradan iyi bir sonuçla dönmemiz lazım."

DEMBA BA: ÇOK GÜZEL BİR ATMOSFER VARDI

Sivasspor maçında iki gol bir asist ile oynayarak yıldızlaşan Demba Ba, mücadeleyi değerlendirirken, "Gerçekten statta iyi bir atmosfer vardı. Taraftarlarımız müthiş bir şekilde destek verdi. İlk yarıda yeteri kadar pozisyon bulamadık. İkinci yarı daha iyiydik. Maçın yoğunluğu içinde tempomu buldum ve golleri attım. Yapmamız gerekeni yaptık ve kazandık." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın kazanmasına attığı golle katkı veren Olcay Şahan ise yaptığı açıklamada, "Bu sezon bizim sezonumuz olacak." dedi.

Sivasspor maçında galibiyeti getiren golü atan Olcay Şahan, "Maça iyi başladık ve devam ettirdik. Puan kaybetseydik üzülürdük. Rakip kaleci müthiş kurtarışlar yaptı. Taraftarımız yanımızda olunca coşkulu oynadığımızı gösterdik. Taraftarlarımız bizi iyi motive etti. Gökhan Töre müthiş oynadı ona saygı duyulmalı. Demba Ba ligde gollerine başladı. Arkadaşlarımı kutluyorum. Şampiyonluğa inandık. Bu sezon bizim sezonumuz olacak." diye konuştu.

SERDAR KURTULUŞ: TARAFTARLARIMIZ BİZE İNÖNÜ STADI’NI HATIRLATTI

Beşiktaş'ın tecrübeli oyuncularından Serdar Kurtuluş ise Sivasspor maçından sonra yaptığı açıklamada, taraftarlarına teşekkür ederek, İnönü Stadı'nı aratmadıklarını söyledi.

Maç esnasında yaşadığı pozisyonu ve sakatlığı ile ilgili de konuşan Serdar Kurtuluş, "İlginç bir pozisyonda sakatlandım. Dizim döndü sandım. Doktor kontrol etti. Bir sıkıntım yok. Galiba iç yan bağlarımda esneme oldu." diyerek, şöyle konuştu:

"Güzel bir galibiyet aldık. Atmosfer güzeldi. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bize İnönü Stadı’nı hatırlattılar. Yolumuza devam ediyoruz. Partizan maçına hazırlanıp iyi bir sonuç almak istiyoruz. Ligde ve Avrupa’da iyi yerlere gelmeyi hedefliyoruz.

Sivasspor karşısında takım olarak iyi mücadele ettik. Herkes görevini yapmaya çalışıyor. Demba Ba iki güzel gol attı. Gökhan Töre’nin gollerde büyük katkıları vardı. Herkesi tebrik ediyorum."

PARTİZAN MAÇI HAZIRLIKLARI BAŞLIYOR

Bu arada Beşiktaş, Partizan ile oynayacağı maçın hazırlıklarına yarın yapacağı antrenmanla başlayacak.

UEFA Avrupa Ligi C Grubu 3. maçında 23 Ekim Perşembe günü saat 22.05’te FK Partizan Stadı’nda Partizan ile karşılaşacak Beşiktaş, bu maçın hazırlıklarına yarın saat 11.00’de BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde basına kapalı yapacağı idmanla başlayacak.