Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Wesley Sneijder, bu sezon iyi bir takım olduklarını herkese göstereceklerini söyledi.

Galatasaray'ın Hollandalı futbolcusu Wesley Sneijder, Fenerbahçe ile 25 Ağustos Pazartesi günü Manisa’da oynanacak TFF Süper Kupa maçı öncesi kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu. Oynanacak olan derbi maçı için, "Herkese iyi bir takım olduğumuzu göstermeliyiz." ifadelerini kullanan Wesley, Galatasaray'ın dördüncü yıldız hedefi hakkında da değerlendirmede bulundu.

Brezilya'da düzenlenen FIFA 2014 Dünya Kupası'nda Hollanda Milli Takımı kadrosunda yer alan başarılı futbolcu, Dünya Kupası sonrası fiziksel olarak da, mental olarak da kendini iyi hissettiğini kaydetti. Sneijder, "Birkaç haftalık tatilden sonra yeniden çalışmaya, antrenman yapmaya hazır hissetmeliyim kendimi. Futbola tekrardan açım. Heyecanlı hissediyorum. Sezona Fenerbahçe’ye karşı oynayacağımız derbi maçıyla başlayacağız. Bu sezon kazanabileceğimiz ilk kupa. Mutluyum, kendimi mental anlamda çok iyi hissediyorum. Sezonun başlamasını sabırsızlıkla bekliyorum." dedi.

Dünya Kupası'nda ki performansını da değerlendiren yıldız futbolcu, "Dünya Kupası’nda çok iyi iş çıkardığımızı düşünüyorum. Turnuvayı üçüncü tamamlamak çok özel bir duygu. Kolay değildi, özellikle de sahip olduğumuz takımla; çünkü en iyi takımımız değildi. Ama çok çalıştık, sıkı antrenmanlar yaptık. Bir şeyler başarabilmenizin tek yolu da bu zaten. Beraber olmalı, bir şeyler kazanabilmek için birlikte çalışmalısınız. Biz Dünya Kupası’nda bunu yaptık. Ben de o takımdaydım, çok sıkı çalıştım. Fiziksel olarak turnuvadaki tüm takımlardan daha iyi bir seviyeye çıkmak istiyorduk. Ve bunu kanıtladık, tabii ki Almanya ile birlikte. Kişisel olarak, performansımdan memnunum. Ama şu an buradayız. Galatasaray’da olmaktan ötürü çok mutluyum. Herkese aynı seviyede olduğumu göstermek ve hep birlikte kupalar kazanabileceğimizi göstermek istiyorum." diye konuştu.

Bu seneki dördüncü yıldız hedefleri hakkında ise tecrübeli oyuncu, "Bu sezon dördüncü yıldızı almak istiyoruz. Ve takımdaki herkes bu hedef için hazır. Geçen sezon ligde yaşadığımız hayal kırıklığının ardından, Türkiye tarihinde dördüncü yıldızı alan ilk takım olmayı amaçlıyoruz ve bunu herkese göstermek için çalışıyoruz. Ama kesinlikle konsantre olmalıyız, her maça ayrı ayrı odaklanmalıyız, geçtiğimiz sezon özellikle de deplasmandaki maçlarda yaptığımız hataları tekrarlamamalıyız. Harika bir takımımız var. İyi maçlar oynadık hazırlık döneminde. Bazılarında maalesef ben yoktum. Ama şu an yaptığımız gibi iyi çalışmaya devam edersek, dördüncü yıldızı kazanırız. Diğer yandan bunun için fazla bir baskı yapmamıza da gerek yok. Buna ihtiyacımız yok. Biz iyi takımız, kaliteliyiz. Ve taraftarlarımıza dördüncü yıldız için mücadele edeceğimizi göstereceğiz." ifadeleri kullandı.

'Geçtiğimiz sezon Juventus, Fenerbahçe ve kupa finalinde galibiyeti getiren golleri attın. Süper Kupa maçında da yeni bir öykü olabilir mi?' sorusuna ise Wesley Sneijder, şöyle cevap verdi:

"Kimin gol atacağı önemli değil, kazanmak zorundayız. Biz bu kupayı istiyoruz. Az önce de söylediğim gibi; bu, bizim yeni sezonda kazanabileceğimiz ilk kupa. Bu maçta kimin gol attığı ya da kimin sahadaki en iyi oyuncu olduğu önemli değil. Daha önemli olan takım halinde oynayabilmek. Biz herkese bir takım olduğumuzu göstermeliyiz; çünkü öyleyiz. Geçtiğimiz sezon yerli ve yabancı oyuncuların ilişkisi hakkında birçok spekülasyon ve farklı haber yapıldı. Bunların hepsi saçmalık. Evet, futbolda belki herkesle çok iyi dost olamazsınız. Ama biz birbirimizin çalışma arkadaşlarıyız. Tabii ki birlikte vakit geçirdiğimiz arkadaşlarımız var. Burada en önemli şey, biz bir takımız. Kazanmak için ihtiyacımız olan bu. Ve ilk andan itibaren bunu herkese göstermek istiyoruz, Pazartesi günü başlıyoruz."

'Fenerbahçe maçları Galatasaray için her zaman farklıdır. Sen sahaya çıktığında, atmosferi gördüğün an neler hissediyorsun?' sorusuna ise Sneijder, "Dürüst olmak gerekirse, kariyerim boyunca birçok derbide oynadım. Ama en yoğun yaşanan derbi bu. Atmosfer inanılmaz. Evet, Inter’le Milan’a karşı oynarken de güzel bir atmosfer vardı. Ama bu en üst seviye, maksimum. Size fazladan güç ve duygu veriyor. Umarım Pazartesi günü de yine aynı atmosfer olur." diye cevap verdi.

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Cesare Prandelli hakkında ise Hollandalı futbolcu, "Birkaç gündür buradayım. Oyuncularını takım halinde oynatmak onun karakterlerinden biri. Bunu daha önce görev yaptığı kulüplerde de görebilirsiniz. Çok sıkı çalışıyoruz, artık futbolda sadece kalite yetmiyor. Tekniğiniz kadar, fizik gücünüzün de üst seviyede olması gerekiyor. Sezon boyunca oynayacağınız birçok maça hazır olmalısınız, sakatlıklardan uzak durmalısınız. Harika bir iş çıkarıyor. Çok tecrübeli bir isim, daha önce İtalya Milli Takımı ile Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası’nda görev yaptı. İyi bir insan. O bizimle, kendisini de herkese gösterecek. Harika bir karaktere sahip. Onunla birlikte iyi bir sezon geçireceğimize ve Galatasaray’da harika bir geleceğimiz olduğuna inanıyorum." yorumunda bulundu.