Hollanda Milli Takımının kamp yaptığı otelin değişikliğine neden olan talebin perde arkası dikkat çekti. Yolanthe Cabau kız çocuklarının fuhuşa sürüklenmesini önleyici dünya çapındaki mücadelelerine bir yenisini daha eklemiş oldu.

Çocuk tecavüzünden dolayı hapis cezası aldığını öğrendiği otel sahibi Antonio Gil Fernandes Bezzer'ın sabıkasını öğrenen Wesley Sneijder'in karısı harekete geçti. Hollanda Milli Takımının kamp yaptığı otelin sahibi hakkında ki bu bilgiyi Yolanthe Cabau eşi Sneijder ile paylaştı. FIFA’nın Hollanda için kiralamış olduğu Marina Park Hotel’in sahibi 2010 yılında 12 ve 16 yaşlarında 2 kız çocuğuna tecavüzden hapis yatmış olduğu kaydedildi.

Eşinden aldığı bilgileri milli takım yetkilileri ile paylaşan Sneijder, ilgili göürşmeleri yaptı. Yetkililerle görüşmünen ardından durum ulusal ve uluslararası medyaya da yansındı. Bunun üzerine Hollanda Federasyonu da FIFA’ya başvurup, otelin değiştirilmesini talep etti. FIFA Hollanda Federasyonu'nun talebini olumlu yanıtlayarak, yeni bir otel buldu.

Kaynak: Beyaz Gündem