DİYARBAKIR (AA) - Spor Toto 3. Lig 2. Grup takımlarından Diyarbekirspor, 2.Lig ekiplerinden Pazarspor’un deneyimli kalecisi Onur Bilgin’i transfer etti.

Geçen sezon Pazarspor’un kalesini koruyan Onur Bilgin ile anlaşılarak 2 yıllık sözleşme imzalandı.

Diyarbekirspor Kulüp Başkanı Fevzi İlhanlı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, başarı için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını söyledi.

Teknik heyetin istediği transferleri yaptıklarını belirten İlhanlı, şöyel konuştu:

"Teknik heyetimiz bu ligleri iyi biliyor ve tanıyor. Tespit ettikleri oyuncuları transfer ettik. Lokman Atakol ile anlaştık, kulübü Adana Demirspor’un yönetiminden onay aldık ancak teknik direktörleri Osman Özköylü oyuncuyu bırakmak istemedi. Bu yüzden vazgeçmek zorunda kaldık. Ceyhun gibi bu liglerin üstünde kaliteye sahip olan kalecimiz var. Ancak cezası nedeniyle 6 hafta oynamayacak. Bu yüzden deneyimli bir kaleci daha  almak zorunda kaldık.Onur’un kalitesi ve deneyimi ortada. İnşallah takımımızın başarısında pay sahibi olur.Maddi ve manevi olarak üzerimize düşeni yaptık, yapmaya devam ediyoruz ve yapacağız da. Halkımızın daha fazla takıma sahip çıkmasını istiyoruz."

Büyük bir camiaya geldiğini anlatan Onur Bilgen ise, "Diyarakır önemli mazisi olan ve futbolu seven bir şehir. Büyük bir camia ve bu camia başarıya hasret. Kulübün önemli hedefleri var. Bu ekibin içinde olmak heyecan verici. Bu yüzden diğer teklifleri geri çevirerek Diyarbekirspor’u terci ettim. Hepimiz için hayırlı olsun dedi.

Futbola Trabzonspor’da başlayan Bilgin, daha sonra Marmarisspor, Orduspor, Kayseri Erciyesspor, Fethiyespor ve Pazarspor takımlarında oynadı.