Ordu’da amatör sporunun saha ihtiyacını karşılamak amacıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen spor yatırımları hızla sürüyor.

Durugöl Mahallesi’nde daha önce amatör spor kulüplerinin yararlandığı ancak 20 bin kişilik stadyum inşaatı sebebiyle yıkılan 3 yeni saha için Ordu Büyükşehir Belediyesi, 3 yeni sahayı hizmete açıyor. Karşıyaka Mahallesinde Haziran ayından bu yana inşaatı süren spor tesisleri 10 gün sonra resmi spor müsabakalarına hizmet verecek.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, hepsi nizami ölçülerde ikisi sentetik, biri çim sahanın 10 gün sonra açılacağı müjdesini vererek, “Nizami ölçülerde 3 adet saha, 450 araçlık otopark ile birlikte amatör spor kulüplerinin hizmetine sunulacak. 2’si sentetik, 2’si toprak, 2’si kapalı olmak üzere 6 tenis kortun da içinde bulunduğu Karşıyaka’daki tesisler, Büyükşehir Ordu’nun yüz akı olacak” dedi.

Başkan Yılmaz, 20 bin kişilik seyirci kapasiteli Ordu stadında çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, “Gelecek yılın Haziran ayında stadın hizmete sunulmasıyla 19 Eylül Stadyumunu yıkacak ve alanı hiçbir yapılaşma olmadan kent meydanı olarak hizmete sunacağız” bilgisini verdi.