Avrupa şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, eylül ayında Özbekistan’da düzenlenecek dünya şampiyonasında altın madalya kazanıp bu madalyayı abisinin düğününde takı olarak takacağını söyledi.

2011, 2012 ve 2013 yıllarında Avrupa şampiyonu olarak büyük bir başarının altına imza atan başarılı güreşçi Taha Akgül, 8 - 14 Eylül 2014 tarihleri arasında Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te yapılacak Dünya Güreş Şampiyonası’nda kürsünün ilk sırasında yer alarak ilk dünya şampiyonluğunu kazanmak istiyor.

AKGÜL: İLK ALTIN MADALYAM, ABİME DÜĞÜN HEDİYESİ OLACAK

Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) tarafından serbest stil 125 kiloda dünyanın en iyi güreşçisi seçilen genç pehlivan Taha Akgül, son hazırlık kampını Ankara’da gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Son 3 senenin Avrupa şampiyonu olarak dünya şampiyonasının favorisi olduğunu belirten milli güreşçi Akgül, "Geçtiğimiz sene büyükler kategorisinde ilk defa katıldığım dünya şampiyonasında üçüncü olarak bronz madalya kazanmıştım. Bu sene altın madalya kazanarak Türk Bayrağı’nı dalgalandırmak istiyorum. İranlı, Amerikalı, Rus ve Gürcü rakiplerim çok güçlü ama hepsini yenebileceğimi düşünüyorum. Kazanacağım altın madalyayı da yakın süre içerisinde evlenecek olan ağabeyime düğününde takı olarak takacağım." şeklinde konuştu.