Bilecik’in Osmaneli ilçesinde Türkiye Futbol Federasyonu Lefke Cup U15 Futbol Turnuvasının ilk günü bol gollü sonuçlarla başlarken, ilk gün Galatasaray ve Fenerbahçe U15 takımları adeta gol oldu yağdı.

Turnuvanın ilk günü Osmaneli İlçe Stadında Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Bolu, Kağıthane, Beykoz, Gaziosmanpaşa, Esenyurt, Güngören ve 1308 Osmaneli Belediye Spor olmak üzere 10 takım fair-play içinde mücadele içinde başladı. Yapılan turnuva hakkında bilgi veren Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, takımların 9 Ağustos günü ilçelerine takımların geldiğini belirterek, "Gerek biz büyükler, gerekse de çocuklarımız televizyonlardan izlediğimiz ve taraftarı olduğumuz takımları, alt yapıları da olsa Osmaneli’nde izleme fırsatı buldular. Böyle güzide takımları Osmaneli’nde ağırlamaktan dolayı son derece mutluyuz. Lefke Cup U15 turnuvası umarım uzun yıllar devam edecek ve ileri ki yıllarda ulusal hale gelecektir. Turnuvaya katılan takımlarımızın konaklamasından yemeğine kadar her türlü ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılıyoruz. Bu turnuvadan da alnımızın akıyla çıkacağız. Havaların sıcak olmasına rağmen gençlerimiz çok güzel maçlar çıkartıyorlar. Hepsine başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Bu yıl bu turnuvada seyrettiğimiz bazı gençlerin içerisinden yıllar sonra büyük futbolcular çıkacaktır. Onları şimdiden seyretme imkânına kavuştuğumuz için kendimizi mutlu hissetmeliyiz” dedi.

Turnuvanın ilk günkü sabah Osmaneli İlçe Stadında saat 09.30’da Boluspor-Gaziosmanpaşa, saat 11.00’de Beykoz-Güngörenspor Karması ile oynarken, Osmaneli sentetik sahada saat 09.30’da Fenerbahçe-Kağıthane, saat 11.00’da Galatasaray-Beşiktaş Karması ile oynadı.

İlk günün sonuçları

Turnuvanın ilk gününde alınan sonuçlar Fenerbahçe: 6 - Kağıthane: 0, Galatasaray: 6 - Beşiktaş İlçe karması: 1, Gaziosmanpaşa 0 - Boluspor: 0, Güngören: 1 - Beykoz: 1, Bolu: 1 - Güngören: 1, Fenerbahçe: 4 - Esenyurt: 0, Gaziosmanpaşa: 2 - Beykoz: 0, 1308 Osmaneli Belediye Spor: 0 - Galatasaray: 5 şeklinde sonuçlandı.

Öte yandan maçları ilk gününde Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ve ilçe halkı izledi.