2014-2015 sezonunda üç kulvarda birden mücadele edecek olan TOFAŞ Basketbol Takımı, sezon açılışını coşkulu bir kutlama ile gerçekleştirdi.

"40. yılında Yeni Sezonda Yeni Başarılara" sloganı ile Tofaş Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen törene Vali Münir Karaloğlu’nun yanı sıra TOFAŞ CEO’su Kamil Başaran, Tofaş Basketbol Kulübü Başkanı Efe Aydan, basket takımı oyuncuları ve davetliler katıldı.

Tofaş’ın basketbol ana branşı başta olmak üzere birçok alanda çok başarılı işler yaptığını dile getiren Kamil Başaran, Türk spor tarihinde 40 yılı geride bıraktıklarını ifade etti. Tofaş Spor Kulübü’nün spora, ülke gençliğine, Bursa ve Bursa halkına hizmet etmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirten Başaran, şöyle konuştu:

"Tofaş Spor Kulübü yine zorlu, bir o kadar da heyecanlı ve zorlu yeni sezonda, Türkiye Ligi, Türkiye Kupası ve Avrupa Ligi olmak üzere 3 kulvarda mücadele etmeye hazırlanıyor. Bursa’nın basketbol markası olarak bu yılda basketbol coşkusunu sonuna kadar yaşatmaya azimliyiz. 20’nin altında yaş ortalamasına sahip Türk oyuncularımız ile yabancı oyuncularımızın bir araya geldiği, Avrupa şampiyonu apoleti taşıyan baş antrenörümüz Erhan Toker yönetimimizdeki takımımızın Bursa’yı her platforma başarı ile temsil edeceğine inancımız sonsuzdur.

Profesyonel basketbol faaliyetlerinin yanı sıra Tofaş basket okulları ve TEGEV ile hayata geçirdiği basketbol gönüllüleri projeleri ile spor yapma imkanı bulamayan çocuklarımıza basketbol hizmetini ulaştırıyor. 1999’dan bu yana faaliyet gösteren Tofaş Basketbol okullarında yaklaşık 4 bin 500 çocuğumuz nitelikli basketbol eğitimi almaktadır."

Vali Münir Karaloğlu ise Tofaş Spor Kulübü'nün kentle daha entegre olması, halka kucaklaşması için Kamil Başaran ile bir anlaşmaya vardıklarını ve önümüzdeki günlerde önemli bir müjdeyi vereceklerini ifade etti.

Tofaş Basketbol Kulübü Başkanı Efe Aydan, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdikleri, 'Tofaş’ın attığı her sayıya top, her galibiyete Pota' projesinden söz ederek, eğitim kurumlarına ve çocuklara top ve topa desteği vereceklerini söyledi. Aydan, "Proje ile çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan vazgeçerek, sporla daha fazla içli dışlı olmasını sağlamak istiyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından basketbol takımı oyuncuları tek tek sahneye çağrılarak tanıtıldı.