İstanbul Başakşehirspor'u evinde konuk eden Kardemir Karabükspor'da teknik direktör Tolunay Kafkas, 0 - 0 biten maçın ardından yaptığı değerlendirmede bu skorun, maçın normal sonucu olduğunu söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kafkas, "Özellikle rakibin top bizdeyken 4-5-1 gibi dizilişi, alan bırakmayışı, bizim de yaratıcı oyuncularımızın fazla olmaması, Traore'nin geç gelmesi, hücum aksiyonlarında biraz sıkıntı yarattı. İkinci devre iki üç tane özellikle Erkan Kaş, Traore ve Kumbela ile pozisyon yakaladık, bunları değerlendiremedik. Bana sorarsanız bu maçın normal sonucu sıfır sıfır beraberlikti" ifadelerini kullandı.

Maçın son dakikasında tribünde bir taraftarla tartıştığı yönündeki soruya Kafkas, "Kimsenin kimseye tepki gösterme hakkı yok. Bu kulübe büyük emekler veriyoruz, büyük yatırımlar yapıyoruz. Bu kulübün önü çok açık. İleride nereye geleceğini, neler yapabileceğini göreceksiniz. Kötü gününde insan seyircisinden destek bekliyor. Hava her zaman Güneşli olmuyor. Bu kültürü değiştirmek gerekiyor. Başka ülkelerde küme düşen takım bile alkışlanıyor. Devamlı bize küfür kıyamet. Ben 30 yıldır bu işin içerisindeyim. Bunların olmasını istemiyoruz kardeşim" diyen Kafkas, "Benim kendime göre doğrularım var, bunlar insanlara yanlış gelebilir. Ben bu şekilde ya olacağım bu işin içinde dimdik, ya da olmayacağım. Bu tavrımdan da vazgeçmeyeceğim. Birileri bir şeylerin ucundan tutmalı. Her zaman iyi olmaz takım, zaman zaman kötü olur. Oyuncular kötü olur, antrenörler formsuz olur, bu küfür kıyamet nedir? Hiç kimsenin hiç kimseye küfür etme hakkı yok" şeklinde cevap verdi.

İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise "Özellikle oyuncularımızla beraber planımızı, stratejimizi saha içinde uygulamaya çalıştık. Bugün bizden daha fazla şiddeti yüksek müsabaka oynamış, bizden önce sezonu açmış bir takıma karşı oyunun ilk yarısındaki bölümde belki oyunu koparma ihtimalimizin yüksek olduğu pozisyonlar ve şutlar yakaladık. Dersimize iyi çalıştık." dedi.

Avcı, özellikle takım savunmasına dikkat ettiklerini belirterek, "Geçen hafta Kasımpaşa maçında 55'ten sonra 10 kişi kalmamıza rağmen pozisyon vermedik. Bugün oyunun bütün yapısında pozisyon vermedik. Belki galibiyetle de dönebilirdik. Karabük gibi bir deplasmandan oyunun her iki yönünü oynayabilme adına önemli bir puan aldığımızı düşünüyorum. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Kardemir Karabükspor'a bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum. İyi bir ekipleri ve hocaları var." diye konuştu.