Trabzon’da sporcu sayısının artması, yeni organizasyonların yapılması, hareketsiz yaşamın en aza indirilmesi ve böylece salonların dolması için eylem planı hazırlayan Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, bütün dinamikleri harekete geçirmeye başladı.

Önce ilçe ve gençlik müdürleri, ardından da antrenörlerle bir araya gelen İl Müdürü Birdal Öztürk, başlattıkları ‘spor seferberliği’nin hedeflerini anlattı. Öztürk “Trabzon, spora ilgili ama sayılar kesinlikle yeterli değil. İldeki modern tesislerdeki doluluk oranının artması, yeni spor organizasyonlar düzenlenmesi, sporcu sayısını artırmak, yetenekli isimleri kulüplere ve milli takımlara hazırlamak, hareketsiz yaşam, obezite ve zararlı alışkanlıklarla ile mücadele ve gençlik faaliyetlerinin çeşitliliği için eylem planı hazırladık” dedi.

Yaptıkları toplantılarda halkı sporla buluşturmak ve gençlerin ilgisini çekecek faaliyetler konusunda yol haritasının belirlendiğini ifade eden İl Müdürü Birdal Öztürk, “Bundan sonra Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bütün okullar, İçişleri Bakanlığına bağlı kaymakamlık, belediye ve muhtarlıklar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı sevgi evleri ile huzur evleri, kuran kursları, üniversiteler ve STK’lar ile işbirliği yapılacak, sporun her yaştan insanımız için bir yaşam biçimi olması amacıyla her türlü imkan sağlanacak” diye konuştu.