Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Liran Liany, Danny Krasikow, David Elias Biton
Trabzonspor: Fatih Öztürk, Bosingwa, Belkalem, Papadopoulos, Zeki Yavru, Waris, Medjani, Constant, Mehmet Ekici, Yatabare, Cardozo
Lokeren: Barry, Galitsios, Maric, Scholz, Odoi, De Pauw, Overmeire, Persoons, Abdurahimi, Vanaken, Leye
Sarı Kart: Dk. 3 Maric (Lokeren)

UEFA Avrupa Ligi L Grubu’nda Trabzonspor ile Belçika temsilcisi Lokeren arasında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan maçın ilk yarısı, 0-0 tamamlandı.

UEFA Avrupa Ligi L Grubu’na deplasmandaki 2-1’lik Metalist Kharkiv galibiyetiyle başlayan Trabzonspor, ikinci maçında ise sahasında Polonya ekibi Legia Varşova’ya 1-0 mağlup oldu. Bordo-mavililer, gruptaki üçüncü maçında kendisi gibi 3 puana sahip Belçika temsilcisi Lokoren’i ağırlıyor.

Trabzonspor’da, sakatlıkları olan kaleci Onur Kıvrak, Deniz Yılmaz, İshak Doğan ve Aykut Demir ile UEFA’ya bildirilen kadroda bulunmayan Özer Hurmacı, Serdar Gürler, Mustafa Akbaş ve Ferhat Yazgan maç kadrosunda yer almıyor. Fatih Atik ise teknik direktör Vahid Holilhodzic tarafından 18 kişilik kadroya alınmadı. Takımını tek forvetle oynamakla eleştirilen Boşnak teknik adam, Lokeren karşısına çift forvetle çıktı. Bordo-mavililer, forvette Cardozo ve Yatabare ile gol arayacak. Sakatlığı nedeniyle Mersin İdman Yurdu maçında oynayamayan Musa Nizam’ın antrenman eksiği, İshak Doğan’ın sakatlığı, Mustafa Akbaş’ın da UEFA kadrosunda yer almamasından dolayı sol bekte sıkıntı yaşayan Halilhihodzic, bu mevkide asıl görevi sağ bek olan ancak Mersin maçında Mustafa Akbaş’ın sakatlanmasının ardından burada görev verdiği Zeki Yavru’ya bu akşam da sol bekte forma verdi. Legia Varşova maçında elmacık kemiği kırılan ve Mersin İdman Yurdu maçında riske edilmeyen Avraam Papadopoulos ile yine o maçta sakatlanan Kevin Constant, ilk 11’de sahaya çıktı. Sahaya yüzünde maske ile çıkan Papadopoulos, ilk 15 dakikanın ardından maskeyi çıkarttı. Mustafa Yumlu da uzun sakatlık döneminin ardından kadroya girdi.

HALİLHODZİC TRİBÜNDE
Legia Varşova maçındaki itirazları nedeniyle hakem tarafından tribüne gönderilen ve bir maç ceza alan tecrübeli teknik direktör Vahid Halilhodzic, bu maçta yedek kulübesindeki yerini alamadı. Boşnak teknik adamın yerine takıma saha kenarından yarımcı antrenör Jacques Bonnevay taktik verdi.

2. dakikada ceza alanının sağından Galitsios'un sert şutunda top az farklı üstten auta gitti.
4. dakikada ceza sahası önünden kullanılan serbest vuruşta Mehmet Ekici’nin plase vuruşunda barajı geçen top, az farkla yandan auta gitti.
11. dakikada ceza sahası sol çaprazına hareketlenen Abdurahimi, ceza sahası çizgisi üzerinde yerden vurdu, ancak kaleci Fatih yatarak topa sahip oldu.
34. dakikada Constant’ın ceza sahası önünden sert şutunda doksana giden topu iyi uzanan kaleci Barry, kornere çeldi.
42. dakikada Constant'ın ara pasında penaltı noktasına hareketlenen Waris’in şutunu kaleci çıkarttı.
45. dakikada sağdan ceza sahasına giren Leye, şutunu attı top üstten auta gitti.

Müsabakanın ilk yarısında 2 takımın da çabası gol getirmedi ve devre 0-0 tamamlandı.