Trabzonspor, Fenerbahçe karşısına ligin son iki sırasındaki takımlara karşı art arda yaşadığı puan kayıplarıyla geliyor. Karabük ve Konya’ya karşı alınan beraberliklerin yanı sıra Konya ile kupada oynanan maçta sergilenen oyun, Trabzonspor’un halen takım ruhunu yakalayamadığını ortaya koydu.

Diğer yandan, oynanan savruk futbol her ne kadar tat vermiyorsa da bu maçta Fenerbahçe’nin işi, gelenekselleşen rekabet ve seyirci atmosferi göz önüne alındığında zor gözüküyor. Trabzonspor kazanmak istiyorsa bu durumu avantaja çevirebilmeli. Ancak bu da futbolcuların maçı ne kadar istediklerine bağlı. Stadın tamamının dolu olacağı düşünülürse, futbolcuların bu arzu ve desteğe kayıtsız kalmayacağı kesin gibi.

TRABZONSPOR'UN ZAAFLARI

Trabzonspor’un zaaflarına gelince… Hızlı hücumlarda zor anlar yaşıyorlar. Defansta bir istikrar yakalanamazken, Onur’un formsuzluğu da cabası. Orta saha ve hücum hattının hızlı gelişen ataklarda geriye çabuk dönememesi Trabzonspor için dezavantaj. Bordo-Mavililer, maçta bu sıkıntılardan dolayı bir şanssızlık yaşamaz ise rakibine kuracağı baskı ile mutlaka golü bulacaktır.

Onur Kıvrak, Olcay Şahan, Burak Yılmaz, Okay Yokuşlu gibi deneyimli ve hırslı futbolcuları bulunan Trabzonspor, özellikle Trabzonlu iki genç futbolcusu Yusuf Yazıcı ile Abdülkadir Ömür’ün de bu maçta göstereceği yüksek performansla seyircisine bir zafer armağan edebilir. Trabzonspor, Trabzonlu ruhuna sahip bu iki yetenekli genç futbolcusu ile zor gibi görünen maçı sahada bir takım duruşu sergileyerek kazanabilir. Galibiyet için öncelikle futbolcuların kafalarındaki birtakım olumsuzluklardan ve soru işaretlerinden kurtulmaları gerekiyor.

Kaynak: Diriliş Postası (Neşat Ergül)