Süper Lig’deki Mersin İdmanyurdu galibiyetiyle moral bulan Trabzonspor, bu kez de Avrupa’da gülmek istiyor. UEFA Avrupa Ligi L Grubu’na deplasmandaki 2-1’lik Metalist Kharkiv galibiyetiyle başlayan, ancak ikinci maçında sahasında Legia Varşova’ya 1-0 yenilen Bordo-mavililer, üçüncü maçında Belçika temsilcisi Lokeren’i ağırlayacak. Temsilcimiz, bir üst tur hedefi için hayatini önem taşıyan müsabakayı kazanarak gruptan çıkma iddiasını yükseltmek istiyor.
    
    Bordo-mavililerde, sakatlıkları olan kaleci Onur Kıvrak, Deniz Yılmaz ve İshak Doğan ile UEFA’ya bildirilen kadroda bulunmayan Özer Hurmacı, Serdar Gürler, Mustafa Akbaş ve Ferhat Yazgan maç kadrosunda yer almayacak. Sakatlığı nedeniyle Mersin İdman Yurdu maçında kadroya alınmayan Musa Nizam’ın durumu ise belirsizliğini koruyor. Bordo-mavili ekip, Musa Nizam ve İshak Doğan’ın sakatlıkları, Mersin İdman Yurdu maçında bu mevkide görev yapan Mustafa Akbaş’ın da UEFA listesinde olmamasından dolayı sol bekte sıkıntı yaşıyor. İshak’ın oynama ihtimali bulanmazken, sakatlığı nedeniyle idman eksiği bulunan Musa Nizam’ın durumu ise belirsizliğini koruyor. Bugün yapılacak son idmanda bu oyuncunun hazır görünmemesi halinde teknik direktör Halilhodizic’in, asıl görev yeri sağ bek olmasına rağmen Mersin maçında Mustafa Akbaş’ın sakatlanmasıyla oyuna soktuğu Zeki Yavru’yu sol bekte görevlendirebileceği belirtiliyor. Legia Varşova maçında elmacık kemiği kırılan ve Mersin maçında riske edilmeyen Avraam Papadopoulos’da ilk 11’de olması bekleniyor.

HALİLHODZİC TRİBÜNDE OLACAK

Teknik Direktör Vahid Halilhodzic de cezası nedeniyle tribünde olacak. Legia Varşova maçındaki itirazları nedeniyle hakem tarafından tribüne gönderilen ve bir maç ceza alan Halilhodzic, bu maçta yedek kulübesindeki yerini alamayacak. Boşnak teknik adamın yerine takımı saha kenarında yarımcı antrenör Jacques Bonnevay yönetecek.

Hüseyin Avni Aker Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak müsabakayı İsrail Futbol Federasyonu'ndan Liran Liany yönetecek. Danny Krasikow ve David Elias Bitton’un yardımcı hakem olarak görev alacağı müsabakanın dördüncü hakemi ise Nissan Davidy olacak. Müsabakada Ziv Adler ve Menashe Masiah de ilave yardımcı hakem olarak görev yapacak.

Trabzonspor'un maça şu 11’le çıkması bekleniyor: Fatih Öztürk, Bosingwa, Belkalem, Papadopoulos, Zeki Yavru, Medjani, Mehmet Ekici, Soner, Waris Cardozo ve Yatabare.