Trabzonspor Basketbol Takımı’nın bugün yapılan Olağan Kongresi’nde mevcut başkan Abiş Hopikoğlu yeniden başkanlığa seçildi.

Trabzonspor Kadir Özcan Gençlik Geliştirme Merkezi’nde gerçekleştirilen kongrede ilk olarak faaliyet ve denetleme raporları okundu. Ardından tek liste halinde yapılan seçimde, mevcut Başkan Abiş Hopikoğlu yeniden Trabzonspor Basketbol Kulübü başkanlığına seçildi. Kongrede Trabzonspor Basketbol Takımı’nın borcu 2 milyon 351 bin lirası eski dönem, 6 milyon 681 bin lirası da yeni dönem olmak üzere toplam 9 milyon 33 bin 492 lira olarak açıklandı.

Kongrede konuşan Trabzonspor Basketbol Kulübü Başkanı Abiş Hopikoğlu, Trabzonspor ile gönül bağının olduğunu ifade ederek, “Benim Trabzon ile ilgili tek bağım sadece bordo-maviye, Trabzonspor’a olan aşkımdır. Başka da hiçbir bağım yoktur. Geçmişte olmadı, gelecekte de bu şehirden başka bir beklentim yoktur. Tek umudum, beklentim, bu şehrin, bu kulübün her alanda başarılı olması. Abiş Hopikoğlu’nun Erzurum doğumlu olması Trabzonlular için eksiklik değil, onur verici, gurur verici, tamamlayıcı, Trabzon’un büyüklüğüne yakışır, Trabzon’un ve Trabzonspor’un sadece Trabzon şehrine sığamayacak kadar büyüklüğünün de en geniş izahıdır. Hiç kimse beni doğduğum yerden yargılamaya tabi tutmasın. Trabzonspor Basketbol Kulübü, insanların fedakarlıkları ile ayakta tutulmaya çalışan bir takım. Son yıllarda rakiplerimiz, iş adamlarının duyarlılıkları ile bu branşlarda önemli başarılar elde ettiler. Bunun izahı iş adamların yaptığı maddi desteklerdir. Türkiye’de ilk 500 içinde 86 doğumlu iş adamımızın olduğu bir yerde son 6 ayda 1 milyon dolar almaya çalışıyorum ve alamıyorum. Bu ayıpta onların olsun. Trabzonlu doğmak kimseyi buranın sahibi ve hamisi yapmaz. Trabzonlu olmak için Trabzon’un içinde yaşattığı, 1967’de doğurduğu o devrimci ruhunu yaşatmak ile olur. Trabzonluluğun kimlikte yazan bir ibare olmadığını hatırlatmak istiyorum" dedi.

“Her yıl 500 bin lira vereceğim"

Trabzonspor’a yaşadığı her yıl 500 bin lira bağış yapacağının sözünü veren Abiş Hopikoğlu, “2013 yılından beri Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta’nın basketbol kulübüne kattığı hizmetleri görmezden gelmek nankörlük olur. Bugüne kadar 27 milyon lira civarında desteği oldu. 7 milyonu sponsorluk ile 20 milyonu ise cebinden verdi. Kendisine teşekkür ediyorum. Futboldaki yükünü de bildiğim için bu başkandan ricada bulundum ve bu yıl sponsorluğu sonlandırdık. ‘Kendi yağımızda kavrulmak istiyoruz’ dedim. Biz sonlandırmasaydık Medikal Park sponsorluğu devam edecekti. Maaş alan bir yöneticiyim ama kazancımın yüzde 70-80’ini Trabzonspor’a bırakıyorum. Bundan sonra bırakmaya da devam edeceğim. Eğer ki bugün bir başka rakip aday olmuş olsaydı, bugüne kadar olan tüm alacaklarımı hiçbir kuruşunu talep etmeden bağışladığımı beyan ediyorum. Burada olsam da olmasam da her yıl 500 bin lira vereceğimi beyan ediyorum” ifadelerini kullandı.

Abiş Hopikoğlu başkanlığında Trabzonspor Basketbol Kulübü’nün yeni yönetimi ise şu şekilde oluştu:

“Adnan Bayram, Alparslan Beşli, Berk Özyılmaz, Cemaleddin Aykan, Derya Günal, Engin Harbutoğlu, Ersan Zengin, İsmail Dündar Özbaylar, Mehmetcik Deniz Tekin, Mertcan Alioğlu, Murat Aydın, Nazıf Çakıroğlu, Oğuzhan Usta, Orkun İskender, Ömer Meriç, Osman Aynacı, Salih Altun, Salih Şimşek, Servet Ataç, Vahap Öztel.”