Sezona kadrosundaki büyük değişim ve şampiyonluk parolasıyla başlayan Trabzonspor, geride kalan 3 haftada hedefinin uzağında kaldı. Avrupa’daki başarısının aksine Süper Lig’de istediği sonuçları bir türlü alamayan bordo mavililer, 3 maçta da sahadan beraberlikle ayrıldı. Karadeniz ekibi, 3 puanla lig sıralamasında 12. sırada kaldı.

Sezona deplasmandaki 0-0’lık Kayseri Erciyesspor beraberliği ile başlayan Trabzonspor, ikinci haftada da sahasında Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldı. Bordo mavililer, dün İstanbul’da oynadıkları İstanbul Başakşehir müsabakasında da sahadan 1-1’lik sonuçla ayrıldı.

3 maçta henüz galibiyeti bulunmayan Karadeniz ekibi, zirvenin 4 puan gerisinde kaldı. Geçtiğimiz sezon olduğu gibi kolay gol yemeyen bordo mavililer, forvetteki üretkenlik sorunu da devam ediyor. Ligin Beşiktaş ile birlikte en az gol (1) yiyen ve atan (1) takımı olan Trabzonspor, 3 maçta bir gol attı, kalesinde de bir gol gördü. Süper Lig’in aksine Avrupa’da ise fırtına gibi esen bordo mavililer, UEFA Avrupa Ligi’nde bu sezon oynadıkları 3 maçta 2 galibiyet, bir beraberlik aldı. Kalesinde gördüğü bir gole karşılık rakip fileleri 4 kez havalandırdı.

HAKEM ÖZKAHYA’YA TEPKİ BÜYÜK

Bu arada, Trabzonspor’un bir puana uzatmalarda kurtardığı İstanbul Başakşehir maçının hakemi Halis Özkahya’ya bordo mavili camiadan büyük tepki var. Özkahya’yı yönetimi ile maçı katlettiğini savunan Trabzon yerel basını, rakibin attığı gol öncesi faul ve 74. dakikada Sefa’ya yapılan net faulü vermediğini kaleme aldı.

Kendi takımlarının da kötü oynadığını kabul eden yerel basın, hakemin ise daha kötü olduğu fikrinde birleşti. Kaleci Onur’un maçtan sonra yaptığı açıklamayı spor sayfasının manşetine çeken Karadeniz’den Günebakış Gazetesi, ‘Biz de Türk Takımıyız’ başlığını kullandı.

Özkahya’nın kararları ile herkesi çıldırttığını savunan Karadeniz’in Sesi Gazetesi de, ‘Hakem kötü, futbol kötü, skor kötü’ başlığını kullandı. Sonnokta Gazetesi de maçın hakemi için, ‘Sen hakem değil, kahya bile olamazsın’ ifadelerini kullandı.

Onur’un isyanını manşetine çeken Karadeniz Gazetesi de ligdeki başarısız sonuçlar için ‘Ağardı saçlarım tek tek’ başlığını attı. Taka Gazetesi ise ‘Kirli ellerinizi üzerimizden çekin’ sürmanşetini kullandı. Gazete, teknik direktör Vahid Halilhodzic’i ise takımı golcüsüz sahaya sürmekle eleştirdi.