Süper Ligin 6. haftasında sahasında Aytemiz Alanyaspor’a 4-3 mağlup olan Trabzonspor’da savunma çöktü. Teknik Direktör Ersun Yanal, geride kalan 6 haftada takımın savunma kurgusunu oluşturamadı.

Süper Lig’in 6. haftasında sahasında Aytemiz Alanyaspor’u ağırlayan Trabzonspor, 3-0 öne geçtiği maçı taraftarı önünde 4-3 kaybederek büyük bir hezimet yaşadı. Rakibi karşısında tarihi bir yenilgiye imza atan Karadeniz ekibinde, eleştirilerin odağında olan Ersun Yanal, savunma bölgesinde büyük bir çöküş yaşadı.

Hem attı hem yedi

Trabzonspor, Süper Ligin geride kalan 6 haftasında 2 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 2 beraberlik elde etti. 8 puanda kalan bordo-mavililer, attığı 14 gole karşılık kalesinde ise 13 gol gördü. Trabzonspor, ligde oynadığı 6 maçın tamamında hem gol attı hem de yedi. Bordo-mavili takım, evinde oynadığı 3 maçta 6 gol yerken, deplasmanda ise ağlarında 7 gol gördü.

Savunma istikrarı sağlanamadı

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, yaşanan sakatlıkların da etkisiyle takım savunmasında sürekli arayış içinde oldu. Savunmanın sağında Pereira’yı kullanan Yanal, solunda ise Mas’a görev verdi. Stoper bölgesinde ise istikrar bir türlü yakalanamadı. Sezona 2-1’lik Konyaspor galibiyetiyle başlayan bordo-mavililerin savunmasında Uğur ve Durica görev yaptı. 2-2 biten Fenerbahçe maçı ve 3-2 kaybedilen Göztepe karşılaşmasında da aynı ikiliye görev veren Yanal, 3-1 kazandıkları Gençlerbirliği mücadelesinde Uğur ve Mustafa Akbaş’ı stoper bölgesinde denedi. 2-2 beraberlikle sonuçlanan Medipol Başakşehir maçında ise Okay ve Mustafa Akbaş’a bu bölgede oynarken, dün akşam oynanan ve 4-3 kaybedilen Aytemiz Alanyaspor maçında da Okay ve Durica ikilisi stoper bölgesinde ter döktü.