Trabzonspor’da golleri hangi futbolcuların attığına bakıldığında ve Trabzonspor haberleri takip edildiğinde yabancı futbolcuların takımı taşıdığı göze çarpıyor. Spor Toto Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezonda tam 12 maçta 15 golü bulunan Trabzonspor’da bu gollerin 13’üne yabancı futbolcular imza attı. Yerli oyuncular ise 2 gol ile yetindi. Gollerin %87’sine imza atan yabancı oyuncular dikkatleri üzerilerine çektiler.

En golcü futbolcu Cardozo

Bordo-mavili takımda en golcü futbolcu, 4 gol ile Oscar Cardozo olurken, İstanbul Başakşehir, Gaziantepspor , Mersin İdmanyurdu ile UEFA Avrupa Ligi play-off Rostov maçlarının her birinde 1 gol attı. Constant, Yatabare, Medjani ve Belkalem 2 gol atarken, Yusuf Erdoğan, Papadopoulos ve Sefa Yılmaz 1’er gole adlarını yazdırdılar.

8 yabancı oyuncunun olduğu bordo-mavili takım 6 yabancının da golle buluştuğu bir sezon başlangıcı geçirmiş oldu. Ancak savunma oyuncusu Bosingwa ve Spartak Moskova’dan gelen Waris gole imza atamadılar.

Maçlar ve Goller

Trabzonspor haberleri ve Trabzonspor’un bu sezon gol attığı maçlara bakacak olursak; Rostov karşısında Medjani ve Cordozo golleri ile 2-0, Methalist Kharkiv karşısında Constant, Papadopoulos ile 2-1, İstanbul Başakşehir ile Cardozo’nun 1 golü ile beraberlik, Kasımpaşa karşısından Yusuf Erdoğan’ın golü ile beraberlik, Mersin İdman Yurdu karşısında Belkalem, Medjani ve Cardozo golleri ile 3-1 ve Gaziantepspor ile Belkalem, Sefa Yılmaz, Yatabare, Cardozo golleri ile 4-4 beraberlik yakalandığını görüyoruz.