Salon: Ariake Collesium
Hakemler: Hamid Alrousi (Birleşik Arap Emirlikleri), Waleed El Kheshen (Mısır)
Türkiye: Gözde (10), Bahar (6), Meliha (1), Neriman (11), Kübra (1), Naz (2), Gizem (Libero), Güldeniz, Büşra (2), Asuman, Seda (1)
Japonya: Shinnabe (7), İshii (11), Ohno (10), Saori (15), Miyashita (4), Nagaoka (11), Sano (Libero), İshida (1)
Setler: 13-25, 17-25, 17-25
Süre: 83 dakika (23, 33, 27)

Japonya’nın başkenti Tokyo’da devam eden FIVB Kadınlar Voleybol Grand Prix finallerinin ikinci gününde Türkiye aradığını bulamadı. Türkiye, evsahibi Japonya karşısında etkili olamadı ve 3-0 kaybetti. Finallerin üçüncü gününde Türkiye yarın, TSİ 06.20’de Rusya ile karşılaşacak.

Türkiye, Ankara’da yendiği Japonya’yı kendi seyircisi önünde farklı buldu. Maç Türkiye için hiç de iyi başlamadı. Rakip servisleri karşılayamadığı gibi, kullandıklarında da hatalar yaptı. Teknik molaları 6-8 ve 11-16 önde geçen Japonya, seti de 25-13 gibi farklı bir skorla kazanarak 1-0 öne geçti.

İkinci sette roller değişir gibi olsa da evsahibi ülke hakemleri de arkasına alarak çabuk toparlandı. Teknik ekibin yaptığı itirazda ekranda dahi gözüken file teması ve çizgi ihlallerini, maçın iki Arap hakemi görmezden geldi. Buna rağmen Sultanlar maçı bırakmadı. İlk teknik molayı 8-7 önde geçti. Arka alanda müthiş bir savunma örneği gösteren Japonlar, bloklarda ağır kalmamızdan da faydalanarak, tekrar öne geçmeyi bildi. İkinci teknik molayı önde (12-16) geçen ve seti de 17-25 kazanan Japonya seride durumu 2-0'a getirdi.

Üçüncü set, karşılıklı sayılarla başladı. İlk teknik mola 6-8 evsahibinin üstünlüğü ile geçilirken, Antrenör Massimo Barboli’nin ikinci setten itibaren sahaya sürdüğü Seda ve Büşra’nın katkılarıyla skordan (9-10) kopmadı. Ancak şans da rakipten yanaydı. Türkiye ikinci teknik molada da geride (10-16) kaldı. Top paylaşımında ve yer tutmada da yanlışlar yapınca, set 17-25, maç da 0-3 rakibe gitti…

ÖRNEK DAVRANIŞ

Japonya'nın Hiroşima kentinde meydana gelen sel ve toprak kayması nedeniyle yaklaşık 40 kişi hayatını kaybetti.

Bu olaya hem Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliği, hem de Filenin Sultanları duyarsız kalmadı. Ay yıldızlı ekip, Japonya ile yaptığı maça elçiliğin getirdiği siyah kurdele ile çıktı. Bu duyarlılık, salondaki izleyiciler tarafından da alkışlarla karşılık buldu.