Avrupa Futbol Federasyonları Birliği(UEFA), Kırım takımlarının Rusya Futbol Birliği’nin (RFS) organize ettiği liglerde mücadele etmesini kabul etmediğini açıkladı.

RFS, 31 Temmuz’da aldığı karara göre Kırım’dan 3 takım Rusya’nın 2. liginde mücadele etmeye başlamıştı. Konuyla ilgili değerlendirme ve açıklama yapan UEFA, Kırım takımlarının Rusya liglerinde oynamasını ve aldığı sonuçları kabul etmediğini duyurdu. Açıklamada müsabakaların yasalar çerçevesinde yapılması gerektiği vurgulandı.

Ayrıca UEFA ve Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği(FIFA), Kırım takımlarının sorunlarının çözülmesi için Rusya Futbol Birliği (RFS) ve Ukrayna Futbol Federasyonu’nun (FFU) bir araya gelmesinin sağlayacak. RFS Başkanı Nikolay Tolstıh, Ukrayna tarafıyla görüşmeye hazır olduklarını açıkladı.

Kırım, 16 Mart’ta referandum sonrası Ukrayna’dan ayrılarak Rusya’ya dahil olmuştu. Kırım takımlarının Rusya liglerinde mücadele etmeye başlamasının ardından FFU Başkanı Anataliy Konkov, FIFA ve UEFA’ya başvuruda bulunarak Rusya’nın cezalandırılmasını istemişti.