FIBA Dünya Kupası'nda ABD'yi sallayan ama yıkamayan Türkiye, Ukrayna'yı yenerek ikincilik iddiasını korumak istediği maçta salondan 64-58 yenik ayrıldı.

FIBA Dünya Kupası C Grubu'nda oynadığı ikinci maçta turnuvanın en büyük favorisi ABD'ye karşı uluslararası basketbol camiasının dikkatini çeken, başa baş bir performans sergileyen Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın bugün Ukrayna karşısında etkili olamadı ve rakibine 64-58 mağlup oldu.

Türkiye, Ukrayna karşısında ilk periyotta üstünlük kuramadı ve 10 dakikalık süre 13-13 berabere bitti. İkinci periyotta hem pota altını iyi kullanan hem de sayılar üreten ay yıldızlı ekip devreyi 26-25 önde tamamladı.

Maçın üçüncü çeyreğinin başında Barış Hersek ve Sinan Güler’in aldığı fauller Türkiye’nin savunma dengesini etkiledi. Bundan faydalanan Ukrayna zaman zaman sayıya daha kolay ulaşarak kendisine avantaj sağladı. Son çeyreğe de 41-39 önde girdi.

Ukrayna, son çeyrekte de üstünlüğünü sürdürdü ve salondan 64-58 galip ayrıldı. Türkiye, grupta oynadığı 3. maçcta ikinci yenilgisini alırken, yarın gruptaki son maçta Finlandiya ile karşı karşıya gelecek.