Galatasaray'da bugün yapılacak seçimde aday olmayan Ünal Aysal, gönül rahatlığı ile görevinden ayrıldığını ve Galatasaray'da bahsedilen sıkıntıların bulunmadığını söyledi.

Galatasaray'da yapılacak başkanlık seçiminde Galatasaray Lisesi'ndeki olağanüstü genel kurulda oy kullanan başkan Ünal Aysal, sonrasında basın mensuplarına açıklamalar yaptı. Galatasaray'da başkanlığa seçilecek arkadaşa başarılar dileyen Ünal Aysal, "Bugün başkanlığı devrediyorum. Bir rahatlama duygusu var. Yeni seçilecek başkanımıza başarılar diliyorum. Bu görevi 3.5 yıl büyük bir güven ve huzurla yerine getirdim. Gönül rahatlığı ile ayrılıyorum." diye konuştu.

Galatasaray'da bahsedildiği kadarıyla sıkıntıların olmadığını dile getiren Aysal, "Taraftarlarımıza söylüyorum. Öyle bahsedildiği kadarıyla Galatasaray'da sıkıntılar falan yok. Tüm kulüplerimizin yaşadığı standart sıkıntıların ötesinde, gelen arkadaşım başka bir sorunla karşılaşmayacak. Türk takımlarının Avrupa'ya gidememesi sıkıntısı olursa tüm kulüpler olur. İlla Türkiye'den bir kulüp gidecekse sizi temin ederim o da Galatasaray olcaktır. Bu durumun unutulmaması için tekrar ediyorum." dedi.

Ünal Aysal, Galatasaray başkanlığını bıraktıktan sonra Galatasaray için hazırlamış olduğu bir iki projeyi gerçekleştirip camiasına armağan etmek istediğini kaydetti.

Öte yandan basın mensuplarının Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmun'a 4-0 mağlup oldukları karşılaşmanın sonrasında yapmış olduğu 'Hedefimiz dördüncü yıldız' sözlerinin hatırlatılması üzerine Aysal, şunları ifade etti:

"Bizim Avrupa hedefimiz uzun soluklu bir hedef bir iki sene de halledilecek bir başarı değil. Benden sonraki başkan da bizimle aynı doğrultuda gitmeyi planlayıp yine bir iki yıl içinde hedefe ulaşabilir. Özellikle bu sene bazı sıkıntılar oldu. Yabancı kısıtlaması, stat sorunu futbolda ciddi bir düşüş yaşadık. Biz de ucundan köşesinden bunu yaşıyoruz. Prandelli de herhalde böyle bir düşünceyle hedeflerini, önceliklerini lig olarak belirledi. Gayet tabii içerde ve dışarda başarı istiyoruz ama akılcı olmak lazım. Bugünkü şartlarda yurt dışı hedeflerimiz kısıtlı."