Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, Fenerbahçe karşısında galibiyeti yeterince hak ettiklerini söyledi.

Boşnak teknik adam, 0-0 biten Fenerbahçe maçının ardından yaptığı değerlendirmede, “Bu akşam Trabzonspor galibiyet yeterince hak etti. Aslında galibiyeti hak ettik ama defansı anlamda Fenerbahçe’yi iyi kontrol edebildik. Mehmet Topal’ın uzaktan bir şutu haricinde gol atmak için fırsat bulamadı. Ve ben 5 net fırsat not aldım maç esnasında. 5-6 tane de aceleden dolayı olgunlaştıramadığımız ataklar oldu. Onları biraz daha sakin bir beceriyle halledilebilseydik iyi olurdu. Bu akşam kazanmak istiyorduk, biraz yazık oldu. Başkanımız İbrahim bey ve taraftarlarımıza galibiyetle hediye etmek istiyorduk ama maalesef yazık oldu. Ama buna rağmen oyuncularımın çok iyi bir maç çıkarttıklarını düşünüyorum ve onları tebrik ediyorum.” dedi.

Bazı oyuncularının bir idmanla bu maça çıktılarını hatırlatan Halilhodzic, “O yüzden eksik olan oyuncuları da not alalım. Eksik oyunculara rağmen, takıma yeni katılan oyunculara rağmen bu akşamki neticeden yine de memnun olalım. Çünkü bu süreçten sonra Trabzonspor gerçek yüzünü gösterecek. Biz çalışmaya devam edeceğiz ve siz 2-3 ay sonra gerçek Trabzonspor’u göreceksiniz.” ifadelerini kullandı.

Futbolda en zor olanın gol atmak olduğunu dile getiren tecrübeli teknik adam, şöyle devam etti: “Gol atmak istediler, başaramadılar. Kalecinin bacaklarının arasından geçen ve çizgiden çıkartılan topu hatırlatırım. Zemin biraz daha ıslak olmuş olsaydı top filelerdeydi. İki oyuncum (Yatare ve Waris) bir idmanla ve ilk kez takımla maça çıktılar. Şuna da unutmamamız gerekiyor; Türkiye’nin en iyi takımına karşı oynadık. Bunu unutmamak lazım. O yüzden bu akşam gösterdikleri mücadeleden dolayı oyuncularımı kutluyorum.”

Halilhodzic, Türkiye’de ikinci kez çalışması ve gelecek planlamasıyla ilgili bir soru üzerine de şunları söyledi: “Henüz bilmiyorum. Çünkü 2 ay boyunca çok çalıştım. İbrahim bey benim arkadaşım, ben İbrahim bey için geldim. Ne kadar süre kalırım Türkiye’de henüz bilmiyorum. Türkiye’de yaşamayı, kalmayı seviyorum. Siz de biliyorsunuz, birçok önemli teklifler geldi bana. Yani 2 ay çalışmanın peşinde henüz bir takım, ekip oluşturabildik. Trabzonspor 2-3 ay sonra daha kuvvetli bir takım olacak. O yüzden Trabzonspor’un çok iyi bir sezon çıkartmasını istiyorum; hem ligde hem Avrupa’da. Ondan sonraki gidişatı şimdiden bilemem, bakarız.”