Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda mindere çıkan Grekoromen Stil Veteran Güreşçiler, 1 altın, 3 gümüş ve 3 bronz olmak üzere toplam 7 madalya kazanarak önemli bir başarı elde ettiler.

Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) tarafından organize edilen şampiyonada ay yıldızlı mayo giyen veteran güreşçiler, 3 gün boyunca grekoromen stilde üst düzey performans sergilediler.

63 kiloda kalite seviyesi yüksek maçlar çıkaran milli güreşçiler Ahmet Yıldırım, Ukraynalı rakibini yenerek altın madalyanın sahibi olarak dünya şampiyonluğuna adını yazdırdı. İsmet Bağcı, Hasan İmamoğlu ve Mete Öz ise gümüş madalya elde eden isimler olurken, Galip Tarhan, Necmettin Yılmaz ile Osman Karaman da bronz madalya kazandılar.

Bu sonuçlarla birlikte Grekoromen Stil Veteran Milli Takım güreşçileri, dünya şampiyonasını 7 madalya ile tamamladılar. Sırbistan’da ülkemizi en iyi şekilde temsil eden pehlivanları tebrik eden Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, ise yaptığı açıklamada, desteklerinin süreceğini belirterek, başarılarının devamını diledi.