Kayseri Talas Belediyesi ve Türk Hava Kurumu tarafından Ali Dağı'nda düzenlenen 8. Açık Yelken Kanat Türkiye Şampiyonası düzenlenen törenle sona erdi. 4 gün süren Yelken Kanat mesafe yarışlarında dereceye giren pilotlar ödüllerini aldı.

20 pilotun katıldığı 8. Açık Yelken Kanat Türkiye Şampiyonası'nda pilotlar Pınarbaşı ve Tomarza istikametinde 37-56 km aralığında çeşitli mesafelerde mücadele ettiler. Şampiyona sonunda Talas Belediyesi Hava Sporları Tesislerinde ödül töreni düzenlendi. Törene Talas Belediye Başkan-vekili Nuriye Şimşek, THK Kayseri Şube Başkanı Erhan Eğilmez, Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Akgül, Başkan Yardımcısı Yusuf Eken ve pilotlar katıldı.

8. Açık Yelken Kanat Türkiye Şampiyonası'nda 1026 puanla Hüseyin Kirişçi birinci olurken, 914 puanla Canberg Özveren ikinci ve 865 puanla Kamil Demirkan üçüncülük ödülünü aldı. Takımlar kategorisinde ise birinci THK, ikinci Talas Belediyesi, üçüncülük ödülünü ise Tekamül 2014 aldı.

Yarışmanın bir değerlendirmesini yapan Talas Belediye Başkanvekili Nuriye Şimşek, kazasız belasız bir organizasyonu tamamladıklarını belirterek, "Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadık. Önümüzdeki yıllarda dünya şampiyonaları gerçekleştirmek istiyoruz. Yarışmaya katılan tüm pilotlarımıza teşekkür ederken dereceye girenleri de tebrik ediyorum" dedi.

Türk Hava Kurumu Şube Başkanı Erhan Eğilmez, "Yelken Kanat sporunun yaygınlaştırılması için çaba sarf ediyoruz. Şampiyonanın başarıyla tamamlanması için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Dereceye giren pilotlar Ali Dağı'nda uçmanın keyfini yaşadıklarını ifade ederek, Türkiye'nin en iyi mesafe yarışlarının yapıldığı bu önemli organizasyonda dereceye girmenin sevincini yaşadıklarını söylediler.