Yeni Malatyaspor transferin son gününe hareketli girdi. Gümüşhanespor’dan aldığı genç oyuncu Taşkın Çalış’ın sarı-kırmızılı takımda forma şansı bulamaması üzerine ayrılma isteği, adeta taşları yerinden oynattı.
Taşkın Çalış, eski takımı Gümüşhanespor’a kiralık gidince Yeni Malatyaspor’un yeni bir sağ bek ihtiyacı doğdu. Sağ bekte Caner Arıcı’nın alternatifsiz kalması üzerine harekete geçen yönetim, bu bölge için tanıdık bir isme yöneldi. Geçtiğimiz yıl devre arasında transfer edilen Malatyalı sağ bek oyuncusu Erkan Sekman ile bu sezon başında yeni bir anlaşma yapmayan ve yolların ayrılacağını duyuran sarı-kırmızılı yönetim, rotayı bu oyuncuya çevirdi.
Tecrübeli futbolcunun lisansı çıkarılacak
Kulüple sözleşmesi devam eden tecrübeli sağ bek, yaz boyunca farklı bir takımla kampa katılmazken, Yeni Malatyaspor’dan gelen teklifi değerlendirdi ve taraflar masaya oturdu. Salı gecesi biten transferin ardından çarşamba sabahı Malatya’ya gelen Erkan Sekman’ın lisans ve vize işlemleri için harekete geçildiği öğrenildi.
Bir sezon daha memleketinin formasını giyecek Sekman’ın hem milli arada hem de bayram tatilinde izin yapmayacağı ifade edilirken, 32 yaşındaki tecrübeli oyuncunun özel bir programla en geç 2-3 hafta içinde fiziksel olarak hazır hale geleceği belirtildi.