Yarın doğunun derbisi niteliğindeki maçta Elazığspor ile karşılaşacak olan Yeni Malatyaspor’un önemli ziyaretçileri vardı. Zorlu müsabaka öncesinde Nurettin Soykan Tesisleri’nde takımı ziyaret eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Valisi Mustafa Toprak ve Ak Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı başarı dileklerinde bulundular.
Gevrek: “Biz daha önce bunu yaptık, şampiyonluk yaşadık”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, “Yeni Malatyaspor bu sene çok güzel bir takım kurdu. Hem teknik heyet, hem yönetim, hem de futbolcular olarak birlik ve beraberlik içindeyiz. Gerek İstanbul’da gerekse de Malatya’da o birlik ve beraberliği inşallah sağlarız. Biz daha önce bunu yaptık, şampiyonluk yaşadık. Bu birlik beraberliği yaşadığımız taktirde önemli zaferlere imza atacağımızı düşünüyorum. Bizler inandık, taraftarlarımız da inanıyorum. Sayın valimize, sayın belediye başkanımıza ve sayın genel başkan yardımcımıza bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum. Amacımız 2 sene içerisinde şampiyonluktu ama bu sene de iyi gidiyorduk. Bu ligde 2 puan ortalamasıyla gidersen en kötü ilk 2 içerisinde yer alırsın” dedi.
Çakır: “Rekabetin dostluğa dönüşmesi gerekiyor”
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Malatyaspor bu sene güçlü, iddialı bir takım. Teknik heyeti, futbolcularımızı ve tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Takımın güzel futbol oynaması her şeyin ötesinde. Bunun geçici bir başarı olmaması gerekiyor. Dolayısıyla geçen yıl Süper Lig’de olanlar bu sene alt sıralarda yer alıyor. Süper Lig’de yer almış amatöre kadar giden takımlar var. Biz hiçbir zaman saman alevi gibi bir başarı istemedik. Kalıcı köklü bir takım oluşturulması her şeyden daha önemli. Burada da Adil Başkan olsun, yönetim olsun doğru transfer politikasıyla, mütevazı bir bütçeyle iyi bir yere geldiklerine inanıyoruz. Elazığ ile Malatya arasında bir rekabet var. Ama bu rekabetin dostluğa dönüşmesi gerekiyor. Hem Malatyalı idarecilerimiz olsun, hem Elazığlı idarecilerimiz olsun dostluk içerisinde hareket ediyor. Bunun için de güzel bir atmosfer oldu. Ben iki takım arasındaki taşkınlıkların son bulacağına inanıyorum” diye konuştu.
Çalık: “Hem Elazığspor, hem Malatyaspor birlikte Süper Lig’e çıksınlar istiyoruz”
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, “Kardeşlik ve barışın bu derbinin sonucu olarak, tüm Türkiye tarafından alkışlanacak bir netice olsun istiyoruz. Malatyaspor ve Elazığspor’a başarılar diliyorum. Hem Elazığ’ın hem de Malatya’nın ligdeki başarısı bizim için çok önemli. Bölgenin çok önemli iki takımı. Geçen sene Elazığspor çok başarılı bir grafik sergiledi. İnşallah bu maçlarda da devam etsin istiyoruz. Hem Elazığspor, hem Malatyaspor birlikte Süper Lig’e çıksınlar istiyoruz. Benim gönlümden geçenler arzu ettiğim bu. Bölgemizin rakip değil, ekip olduğunu hep beraber hissettirmemiz lazım. Bölgedeki spor kamuoyumuz ile birlikte bu birlikteliği sağlamamız lazım. Malatyaspor ve Elazığspor taraftarlarımıza başlatmış olduğumuz iki şehrin beraberce yol yürüdüğü fotoğrafın yarınki derbi maçta da devam etmesini gönülden arzu ediyoruz” dedi.
Toprak: “Malatyasporumuza bu kutlu yolda başarılar diliyorum”
Malatya Valisi Mustafa Toprak da sarı-kırmızılı takıma başarılar dileyerek, "Ülkemizin birlik ve beraberliğine katkı bulunacak bir maçı inşallah hep birlikte seyretme fırsatını buluruz. Bu maçın her iki il için de sevgiye, kardeşliğe vesile olmasını diliyorum. Uzun zamandan beri karşılıklı seyirci yasağı vardı. Kardeşliği, dostluğu yansıtamıyorduk. Ben bu anlamda Elazığlı yöneticileri ve o karara katkı sunan herkesi tebrik ediyorum. Bizlere düşende sevgiyi, kardeşliği oluşturacak o alt yapıyı kurabilmek. Bu anlamda ben Malatyasporumuza da bu kutlu yolda başarılar diliyorum” diye konuştu.