Spor Toto Süper Lig'de 57. sezon yarın oynanacak iki kaşılaşma ile başlayacak. Yeni sezon öncesinde 4 büyük kulüp ile Sivasspor taraftar derneklerinden ise fair play çağrısı yapıldı.

İstanbul Maltepe Galatasaraylılar Derneği'nin düzenlediği kahvaltılı programda bir araya gelen, Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Sivasspor Maltepe taraftar derneği yöneticileri, sporda artık olay istemediklerini, barış ve huzur içinde maçlara gidilmesi gerektiğini söylediler.

Maltepe Kaymakamı Mustafa Tapsız'ın da katıldığı programda, ev sahibi olarak bir konuşma yapan Maltepe Galatasaraylılar Derneği Başkanı Azmi Oktay, yarın başlayacak olan 2014 - 2015 sezonu Spor Toto Süper Lig için barış ve centilmenlik mesajları verdi.

Oktay, yeni sezon öncesinde fair play ve dostluk çağrısı da yaparak, "Süper Kupa'yı kazanan Fenerbahçe'yi tebrik ediyoruz. Güzel oynadılar, hakettiler ve kazandılar. Taraftarların yaptıkları davranışlar ise hiç hoş olmadı. Türk spor camiasına yakışmayan tavırları artık istemiyoruz. Biz burada bir ilki başlatmak istedik. İnşallah karşılığını görürüz. Diğer ilçelerde de aynı bizim yaptığımız gibi buluşmalar olmasını istiyoruz. Programa katılan herkesi yürekten kutluyorum." diye konuştu.

Maltepe Kaymakamı Mustafa Tapsız ise spordaki olaylar yüzünden ailelerin gençleri, çocuklarını maça gönderdiğinde endişe duyduğunu söyledi. Bu olayların kesin yaptırımlarla birlikte bitirilmesi gerektiğini söyleyen Tapsız, sözlerine şöyle devam etti:

"Burada beraber kahvaltı yapabiliyoruz. Hepimiz arkadaşız, dostuz. Bu ortamı statlara da taşıyabiliriz. Kanunlar konuluyor fakat uygulamada sıkıntılar oluyor. Bunu bilen şiddet yanlısı insanlarda statlarda rahat davranabiliyor. Yöneticilerden tutun en alt tabakaya kadar herkes bu işte hatalı. Kesin yaptırımlarla bu olaylardan kurtulabiliriz."

Kahvaltılı fair-play programı toplu halde çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.